Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 20. 11:56 Forrás: Szegedi Tükör

Kiüresedett demokrácia – Kutnyik Pál olvasói levele


Hirdetés
Hirdetés

„A liberális véleménydiktatúra megnyilvánulását jelentő álhír, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló új magyar törvény kiüresíti a demokráciát” – jelentett ki Varga Judit igazságügy-miniszter egy nyilatkozatában.

Ha kedvem lenne humorizálni, akkor azt mondanám: a miniszter asszony a számból vette ki a szót. Mert mi okból is kellett megadni Orbán Viktornak a határidő nélküli rendeleti kormányzáshoz szükséges engedményt? Semmi szükség nem volt rá, el kellett volna fogadni – a fokozódó feszültség és ellentmondás enyhítéséhez – az ellenzék javaslatát. De nem, minek is, hiszen a parlamenti többség bármikor visszavonhatja a kormányfő jogosítványát – hangoztatta több fideszes is.

(fotók: MTI)

Na ne nevettessék már ki magukat, mert ez utóbbi akkor lenne igaz, ha lett volna merszük korábban Orbánnak nemet mondani. De helyette inkább szó nélkül – és egyhangúlag – Orbán rémálmát támogatták. Ez a dolog egyik oldala. A másik pedig az, hogy a Fidesz állandóan nyavalyog azért, mert az EU és az ellenzék is számon kéri a miniszterelnöktől, a regnáló hatalomtól a törvényszerű és demokratikus intézkedéseket.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

A rendkívüli jogrendnek pedig „a szükségesnél egy nappal sem korábban és egy nappal sem később” lesz vége – mondta igazságügy-miniszterünk az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős tagjának, Vera Jourovának arra a követelésére, hogy a magyar kormány rövid időn belül adja vissza különleges felhatalmazását.

Miért hiszik Magyarországon egyes politikus vezetők, hogy az ellenzék és a külföld passzióból teszi azt, amit tesz? Annyira kapaszkodnának a szuverenitásba, de a közösségnek vannak mindenkire vonatkozó egyetemes rendelkezései. Sokkal egyszerűbb lenne tisztességgel politizálni. Vagy ez olyan nehéz volna?

Meg kellene végre hallani Beer Miklós püspök intő szavait:

„Attól leszünk többek, hogy nem az önző érdekeink alapján cselekszünk.”

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör Varga Judit vélemény

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés