Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 19. 22:29

Már az országgyűlési képviselő kérdésére sem válaszol a kormány

Csárdi Antal LMP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy a fideszes polgármesterek vezette önkormányzatoktól is elvonnak-e fejlesztési forrásokat a koronavírus-járvány elleni védekezés címén. A belügyminisztérium válasza egészen elképesztő.

Hirdetés

Csárdi konkrétumokra kérdezett rá Pintér Sándor belügyminiszternél, például arra, hogy ha Ferencvárostól 400 milliót, Józsefvárostól 1 milliárd 125 milliót vonnak el, akkor 

máshonnan mennyit szeretnének elvonni.

Például elveszik-e az önkormányzati sportlétesítményekre szánt 500 milliót, a fideszes Hegyvidék önkormányzatának szánt 620 milliót, amiből a Normafa Parkot építenék, a fideszes Monorban okos város programra szánt 523 milliót, vagy a fideszes Tatán a sétányra költhető 80 milliót.

A belügyminisztérium ezt válaszolta:

„A kormány veszélyhelyzetben hozott intézkedései segítik a járvány leküzdését, védik a magyar emberek egészségét, a magyar családokat, a gazdaságot és a munkahelyeket. Az egészségügyi védekezés érdekében jött létre a Járvány Elleni Védekezési Alap, amely felülről nyitott, és amelyből finanszírozható a védekezés. A legnagyobb terhet a központi költségvetés vállalta, azonban mindenki áldozatvállalására szükség van.”

Május 15-én írtunk arról, hogy több fideszes vezetésű önkormányzat összesen 1 milliárd 200 millió forintot kapott a koronavírus-járvány okozta helyzetben a pénzügyi stabilitásuk megőrzése.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belügyminisztérium Csárdi Antal LMP
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés