Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 19. 14:10

Még ebben a hónapban kinyitnak a szegedi fürdők is

Az országban több helyen már kinyitottak a fürdők, de egyelőre csak a kültéri medencéket lehet igénybe venni - mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke kedden. A szegedi strandok is hamarosan fogadják a látogatókat.

Hirdetés

Az elnök elmondta, a kültéri medencékben is betartják a távolságtartási szabályokat, így az egy fürdőzőre jutó vízfelület a korábbinak körülbelül a duplája lesz.

Az üzemeltetők folyamatosan követik, hogy mennyien vannak a területükön és azt is, mennyien a medencékben; külön szakszemélyzet figyeli majd, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a fürdők - tette hozzá.

Elmondta azt is, előjegyzés alapján elindulhat a fürdőgyógyászat, és újra üzemelnek a kültéri csúszdák és játszóterek is.

Arra számítanak - fűzte hozzá -, hogy a járványhelyzet enyhülésével kinyithatnak a beltéri medencék is, majd később a gőz- és a szaunaszolgáltatást is igénybe lehet venni. Szerinte pünkösdkor nyithatnak ki tömegesen a magyar fürdők.

Szegeden a sportuszodáról a múlt héten vették le a sátrat. Jelenleg a karbantartási munkákat végzik, előreláthatóan május 25-től lehet először csobbanni a medencékben.

A sokak által kedvelt Sziki is hamarosan nyit. Jelenleg a hatósági engedélyek beszerzése zajlik. Ma többek között a víz mintavételt végzik el, amelynek csütörtökre lesz meg az eredménye. Információink szerint a hatóság részéről mindenki nagyon segítőkész, így a tervek szerint a pünkösdi hosszú hétvégén már látogatható lesz.

A SZUE-ba is lassan visszatér az élet. Az úszómedencét, a tanmedencét, a kültéri élménymedencét és a két gyermekpancsolót szombattól vehetik igénybe a vendégek. A létesítmény egyszerre 600 ember látogathatja majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyitás sportuszoda strand Sziki SZUE Városi Sportuszoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés