Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 19. 10:43

Földes utakat aszfaltoztak le Kiskundorozsmán

Képriport
Több mint 116 millió forint nyert a szegedi önkormányzat egy európai uniós pályázaton, ehhez az összeghez több mint 70 millió forintot tett hozzá. Ennek a pénznek köszönhetően a tápéi Pitypang utca után most három dorozsmai utca is új útburkolatot kapott.

Hirdetés

Húsz éve lakunk itt, és nagyon örülünk annak, hogy végre nem porolnak az autók, ha elmennek előttünk – mondta Aczélné Czene Ibolya, aki a Baltacin és az Öreghegyi utca kereszteződésében lévő házból lépett elő. – Régóta vártak az itt élők arra, hogy a három legforgalmasabb utca bitumen felületi bevonattal készült utat kapjon. Az Öreghegyi utcán az utolsó simításokat végezték kedden délelőtt, így délutánra lényegében befejeződik az itteni projekt – mondta Terhes Norbert, a kivitelező Norbo-Ép Kft. vezetője.

A Baltacin és Öreghegyi utcákon kívül a Füzértekercs utca útburkolata újult meg 76 millió forintból. Összesen közel 1700 méter útszakasz kapott olyan burkolatot, melyen biztonságosan lehet közlekedni, ugyanakkor ellenáll az időjárás viszontagságainak. A Kiskundorozsma közelében lévő kiskertes övezet főutcájának nevezhető Öreghegyi utca 700 méter hosszú és 3,5 méter széles új felületet kapott. Még két villanyoszlop áthelyezése van hátra, és utána végleg birtokba vehetik a helyiek a felújított külterületi utakat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Öreghegyi utca útépítés Kiskundorozsma
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés