• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Csonka, de sikeres szezon volt: évet értékelt a PC Trade Szegedi Női Kézilabda Egyesület
Ziccer 2020. május 18. 20:24 Forrás: Szegedi Tükör

Csonka, de sikeres szezon volt: évet értékelt a PC Trade Szegedi Női Kézilabda Egyesület

Nem lehetnek maradéktalanul boldogok a PC Trade Szegedi Női Kézilabda Egyesületnél, ám a csonka szezonban is szép sikereket ért el a klub. Több csapatukat éremtől fosztotta meg a koronavírus, de a munka nem vész kárba, nyáron ismét komoly célokkal folytatják.

Hirdetés
Hirdetés

Nem lehetnek maradéktalanul boldogok a PC Trade Szegedi Női Kézilabda Egyesületnél, ám a csonka szezonban is szép sikereket ért el a klub. Több csapatukat éremtől fosztotta meg a koronavírus, de a munka nem vész kárba, nyáron ismét komoly célokkal folytatják.

– Az eredményes szerepléssel azonos súlyt fektetünk arra, hogy az utánpótlás folyamatosan fejlődjön, a fiatalok megszeressék a sportágat, és legyen benne az életükben a rendszeres testmozgás, még akkor is, ha a későbbiekben nem élsportolók lesznek – kezdte értékelőjét Vadkerti Attila. A PC Trade Szegedi Női Kézilabda Egyesület stratégiai igazgatója szerint az idei szezonban is fontos volt, hogy minden korosztály és a felnőttcsapat azonos játékrendszert sajátítson el.

– Arra, hogy jó úton járunk, egyértelmű bizonyíték, hogy az ifjúsági csapatunk több játékosa rendszeres lehetőséget kapott a felnőttek között. Ehhez elengedhetetlen volt a felnőttek segítsége, akik partnerként kezelték a fiatalokat – tette hozzá.

– A csonka szezontól függetlenül sikeres évet tudhatunk magunk mögött – jelentette ki Laluska Balázs, aki tavaly nyáron csatlakozott a stábhoz. Az egykori válogatott kézilabdázó edzői feladatot is ellát, és mint szakmai igazgató is felügyeli a többi edző munkáját.

– A legkisebbek, azaz a szivacskézilabdásaink az edzések mellett színvonalas tornákon tesztelhették tudásukat. Náluk nincs eredményszámítás, a játék élvezetén túl a megfelelő alapok elsajátítása, a mozgás megszerettetése a legfontosabb. Kiemelkedő eredményeket ért el az U11-es, U12-es, U13-as és az U14-es korosztály. Előbbi három százszázalékos mérleggel zárt a területi bajnokságban, emellett az utánpótlástornákon kupagyőzelmek és dobogós helyek színesítették az összképet – mesélte. Külön kiemelte, hogy az U14-es csapat Miklósné Kocsis Éva vezetésével az élvonalbeli bajnokság élén állt a felfüggesztésig, megelőzve a Győrt. A serdülő- és az ifjúsági csapat ugyancsak az élvonalban szerepelt.

Az NB I/B-s felnőttcsapatot egy lépés választotta el a dobogótól. A szezon elején az volt a cél, hogy az átalakított és megfiatalított keretbe minél előbb épüljenek be az ifjúsági játékosok. A kispadon a felnőtteknél újonc Zsadányi Sándor munkája beérni látszott, tavasszal csak az éllovas Egertől kaptak ki, így a negyedik helyig zárkóztak. Éppen akkor szakadt félbe a bajnokság, amikor a harmadik Kispest ellen léptek volna pályára a dobogós helyért.

Bár a szezon csonka lett, érmeket sem osztottak, a bajnokság nem vész kárba – ezt hangsúlyozta Vadkerti is. Közben elkezdődött a jövő tervezése. A célok nem változtak, az utánpótlás-nevelésre komoly hangsúlyt fektetve szeretnének egy sikeres, rövid időn belül az élvonalba jutásra képes felnőttcsapatot kialakítani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézilabda női kézilabda Szegedi Tükör PC Trade Szegedi Női Kézilabda Egyesület