Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 18. 12:55

Az MSZP a járvány hatásainak enyhítésére fordítaná az augusztus 20-ai tűzijátékra szánt pénzt

Molnár Zsolt úgy tudja, a kormány minden idők legnagyobb tűzijátékára és rendezvénysorozatára készül augusztus 20-a alkalmából az adófizetők pénzén.

Hirdetés

A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségét – szólította fel az Orbán-kormányt az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn.

Molnár Zsolt facebookos online sajtótájékoztatón elmondta, a hírek szerint a kormány minden idők legnagyobb tűzijátékára és rendezvénysorozatára készül augusztus 20-a alkalmából az adófizetők pénzén. Az ellenzéki képviselő szerint olyankor akar a kormány tömegrendezvényt tartani, amikor a járvány kimenetele még kétséges, és azt sem lehet tudni, hogy augusztusban milyen szabályok lesznek érvényben.

Emberek tízezrei, százezrei vesztik el munkájukat, a családok biztonsága, megélhetése kerül veszélybe, ilyenkor felelőtlenség ilyen nagyszabású rendezvényt tervezni, amely ráadásul milliárdokba kerül

– mondta Molnár, aki felszólította a kormányt, hozza nyilvánosságra az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségvetését.

Beszélt arról is, hogy

az MSZP online aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a tűzijátékra szánt pénzt fordítsák a járványhelyzet enyhítésére, szociális támogatásokra és ne irracionális ünnepségekre.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turizmus.com beszámolója szerint múlt héten egy podcastban beszélt arról, hogy

az ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

Beszélt arról is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő hivatalos megemlékezéseket idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani az ügynökség, új hagyományt teremtve ezzel.

Molnár Zsolt teljes beszéde itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: augusztus 20. járvány koronavírus Magyar Turisztikai Ügynökség Molnár Zsolt MSZP Orbán-kormány tűzijáték ünnep ünnepnap világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés