Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Útépítések kezdődnek a városban: a Bibó utca az idei első, tizenöt követi a nyár végéig
Szegeden 2020. május 18. 11:37

Útépítések kezdődnek a városban: a Bibó utca az idei első, tizenöt követi a nyár végéig

Képriport
Már az útalap cseréjénél tartanak az építőmunkások a Bibó István utcában, ahol új, aszfaltozott út épül. Néhány héten belül már használhatják is a lakók és az itt működő vállalkozások az elkészült utat, amit már évek óta vártak.

Hirdetés

A lakópark építőjének lett volna kötelessége az épületek befejezése után utat építeni, de ezt évek óta nem tette meg. Az önkormányzat az itt lakók igényeit figyelembe véve most magára vállalta az útépítés költségeit

– mondta el a helyszínen Molnár Zoltán a városrész önkormányzati képviselője. 

A Csaplár Benedek és Bartucz Lajos utca közötti, 196 méteres útszakasz építési költsége nettó 25 millió forint.

A beszerzést már tavaly lefolytatta az önkormányzat, de a járványveszély miatt eddig nem tudott dolgozni a kivitelező, a szegedi Harmat-Bau Kft.

Molnár Zoltán szerint sokat jelent az itt élőknek az új út. A Bibó utcai munkálatokról készült további fotóinkért a nyitóképre, vagy ide kattintson (fotók: Iványi Aurél)

Jelenleg az útalapot cserélik és a szegélyköveket rakják le. Ezután következik az aszfaltozás. Az új út az év második negyedévében készül el.

Az itt élőknek ez nagyon komoly és fontos beruházás, hiszen az út elkészülte után jelentősen javul majd a komfortérzetünk. Eddig a sok kátyú és gödör miatt szinte alig tudtak autóval behajtani az utcába. Az itt működő vállalkozásoknak is elengedhetetlen, hogy meg tudják őket közelíteni. Arra számítok, hogy a felújítás után újabb szolgáltatók is betelepülnek majd az utcába

– mondta el a helyszínen Molnár Zoltán.

Az idén ez az első, de nem az egyetlen útfelújítás Szegeden. Az önkormányzat útprogramja hamarosan 15 utca burkolatcseréjével folytatódik, aminek a kivitelezése várhatóan a nyár végére készül el.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés Franciahögy közlekedés Molnár Zoltán szegedi önkormányzat útépítés útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés