Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 18. 10:49

Már csak két nap van a személyi jövedelemadó bevallásának határidejéig

Május 20-a a dátum, de ha szerencséje van, valójában semmi dolga nincsen.

Hirdetés

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg az adóhivatal honlapjáról elérhető webes felületen

– közölte a NAV hétfőn.

Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az szja hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat kivéve – a hivatal által készített tervezet lesz az érvényes bevallása május 20. után. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok a NAV információs vonalát hívhatják a 1819-es telefonszámon, vagy az adóhivatal által készített segítő videóból tájékozódhatnak, amiket a NAV weboldalán lehet elérni. Az információs vonalon május 20-ig 8 óra 30 perctől 20 óráig kérhető a személyijövedelemadó-bevallással, bevallási tervezettel kapcsolatos általános tájékoztatás.

Május elejéig csaknem 530 ezer, ügyfélkapuval nem rendelkező adózó kapta meg postán a bevallási tervezetét a NAV-tól. Az adóhivatal mindenkinek azt tanácsolja, hogy nézze át a papíralapú tervezetet és olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó adóbevallás NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélkapu
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés