Hirdetés
Szegeden 2020. május 18. 06:36

Jut is, marad is, kapitány – a felhőkből

Mrs. Lipton egyik legtöbbet idézett mondásával elintézhető a mai időjárás-megfigyelés.

Hirdetés

Felhős, borongós, napsütéses időnk lesz ezen a hétfőn – is. Elvileg ma tényleg nem esik – hányszor írtam már ehhez hasonlót az időjárás-jelentésben, aztán mégis... A levegő huszonnégy fokig melegszik föl, a szél jellemzően északkeletről fúj, nem túl erősen.

Pollenek?

Ez várható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint:

„a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a magas tartományban várható, helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. A tölgy és a kőris virágporának mennyisége jellemzően közepes lesz, a tölgyé esetenként elérheti a magas szintet. A nyír, a ciprus- és tiszafafélék, a fűz, valamint a nyári gyomok közül a csalánfélék pollenje alacsony, helyenként közepes koncentrációban lehet jelen. Alacsony koncentrációban jelen van még a levegőben a platán, továbbá az útifű és a lórom virágpora. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék és az eperfafélék pollenkoncentrációja a közepes-magas, a bükké a közepes, a bodzáé, a dióé és a vadgesztenyéé az alacsony tartományban várható. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet.”

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon tavasz