Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 16. 19:26

Mészi mondja: Dula Bence egy időben szinte nyomozott utánam...

A nagy öregek, avagy legendák. Dula Bence Eger, Bock József Villány.

Hirdetés

Mészáros Zoltán kollégánk okleveles borbíráló, borszakértő, azaz annál többet tud a borokról, hogy ez finom, az meg savanyú. És a borivók jelentős többségénél is többet tud a borokról. A borfesztivál alatt minden nap sztorizik nekünk borokról, borászokról.

Dula Bencét személyesen is jól ismerem, egyrészt a Borfesztiválon első perctől az utolsóig mindig itt van, másrészt Egerben jártunk már nála többször. Bock Józsefet vagy Bokszit borversenyekről ismerem, Szegeden nem találkoztam még vele személyesen. Sok évtizedes szakmai múlttal a borászok legendái közé tartoznak, véleményem szerint. Dula Bence, borász, címzetes egyetemi tanár, nemzetközi borversenyek elismert bírálója. Bock Józsefről elég, ha azt mondom, hogy volt az Év Bortermelője és Villány modernkori megteremtői közé tartozik.

Nem titok, a Dula-borok a kedvenceim közé tartoznak, lenyűgözőnek tartom azt hogy a tíz éves borai tökéletes állapotban vannak. Számos oklevelet kapott tőlem a Borfesztiválon, rozéra, nagy vörösre, bikavérre, borsorra sőt egyik évben még a tokaji aszújára is. Lehet ő kapta a legtöbb oklevelet. Ő volt az a borász, aki az első években, azért hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban azt csinálom a Borfesztiválon, amit nála és neki mondok, és arról, hogy esetleg a halványnál több elképzelésem van-e a borokról szinte magánnyomozást folytatott utánam. A harmadik évben változott valami addig tisztességesen de mértékletesen állt a dolgaimhoz de utána egyre jobban elfogadta a véleményem és még kérdezett is. Tavaly nyáron már ő szervezte az egri programjainkat amikor arra jártunk, igen megtisztelő volt, hogy annyi időt szánt ránk. Talán még annyit a borairól, hogy ajándékba borértőnek általában Dula bort szoktam vinni.

A Bock-borokról kevesebbet tudok mondani. Az első okleveles évek egyikén volt szerencsém a Borfesztiválon három nagy borát kóstolni, Libra, Capella, Magnifico. Más kategóriát képviseltek mint a többi bor, nem azonos pályán versenyeztek a többi borral, kategória feletti borok voltak. Ha most bírálnám, akkor 95 pont fölé raknám, az biztos, az pedig a csúcsbor kategória. De valahogy mindig kimaradtak az éves kóstolókból, ezért nem is kaptak oklevelet, bár kaphattak volna, az nem kérdés. Idén terveztem, hogy mindenképpen kóstolok Bock-borokat a Borfesztiválon. Hát, nem fogok kóstolni, az bizonyos.

Mészi korábban már ezt mondta

Mészi mondja: Rossz vagy hibás Koch-bort még nem ittam

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bock József bor Borfesztivál Dula Bence Mészáros Zoltán Szegedi Borfesztivál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés