Hirdetés
Túl a városon 2020. május 16. 15:52 Forrás: MTI

Orbán Viktor: Hajrá, Budapest! – enyhül a szigor a fővárosban is

A szombati szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a „járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk – igaz megfontoltan és óvatosan –, de áttérhetünk a védekezés második szakaszába” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Facebookon közvetített felvételen.

Hirdetés

A kormányfő közölte, a kormány Budapesten is feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen is fontos. A miniszterelnök arra kérte a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára.

A kormányfő kiemelte, a járványveszély kihirdetésének 66. napján azzal a jó hírrel szolgálhat, hogy az első, a járvány megfékezéséért vívott csatát „fényesen megnyertük”. „Ez most már nemcsak remény, kívánság vagy önbuzdítás, hanem tény is” – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, a fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakult.

„Ez azért sikerülhetett, mert az összes döntést időben meghoztuk, és azért – ezt külön szeretném aláhúzni –, mert mindannyian: vidékiek, budapestiek, egyedülállók, családosak, idősek és fiatalok egyaránt felelősségteljesen viselkedtünk; köszönet érte!” – mondta a miniszterelnök, aki a „hajrá Budapest!” buzdítással zárta megszólalását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest járvány koronavírus Orbán Viktor pandémia világjárvány