Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ma este véget ér a nagy koronavírus-tesztelés Szegeden is, de szombaton még két autó fogja járni a várost, hogy mintát vegyenek azoktól, akik nem mentek el a szűrésre
Szegeden 2020. május 15. 18:13

Ma este véget ér a nagy koronavírus-tesztelés Szegeden is, de szombaton még két autó fogja járni a várost, hogy mintát vegyenek azoktól, akik nem mentek el a szűrésre

Mármint egészségi állapotuk miatt. Mert egyébként a részvétel nem volt kötelező, csak erősen javasolt.

Hirdetés

Ma este 8 óráig várják még az I. sz. rendelőben, közismertebb nevén az SZTK-ban mintavételre azokat, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre. 

Május 16-án, szombaton két autó járja a várost, és gyűjti a mintákat azoktól, akik egészségi állapotuk miatt nem tudták felkeresni a szegedi mintavételi pontokat.

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 ezer 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A május elsején indult 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vett részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A vizsgálat során orr- és garatváladék törlésből származó mintát vesznek, ami a PCR-vizsgálat meghatározásához szükséges. Másrészt vérvételre is sor kerül, ami az ellenanyag elemzéséhez fontos.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus teszt világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés