Hirdetés
Szegeden 2020. május 14. 19:30 Forrás: zooszeged.hu

Babyboom a Szegedi Vadasparkban

A járvány miatt az utóbbi hónapokban nem fogadott látogatókat a Vadaspark, azonban a zárt kapuk mögött nem állt meg az élet. Most, hogy újra nyitva az állatkert, számos nem olyan régen született kölyökkel találkozhatnak a nézelődők.

Hirdetés

A bezárt Vadasparkban nem állt meg az élet. Mi is hírt adtunk arról a zoológiai szenzációról, hogy két keafiókat született az állatkertben. Magyarországon soha nem sikerült szaporítani a világ legokosabb madarát. Beszámoltunk a kis lajhár születéséről is, aki a következő hónapokat még anyja hasába kapaszkodva tölti, de a szemfüles látogatók azért megpillanthatják már, hiszen nagyon szépen cseperedik. Amennyiben nem sikerül, akkor nézzék meg a kicsiről készített fotósorozatunkat.

Azonban nem ők voltak az egyedüli kis jövevények az utóbbi hetekben. A legnépesebb gyereksereg kétség kívül a kecskéknél található, ahol több mint egy tucatnyi gida szaladgál. Vannak köztük ikrek és hármasikrek is. A kölykök a tavaszi napsütést a farönkön üldögélve, vagy anyjukhoz bújva töltik, a látogatók legnagyobb örömére.

Sokan lettek a muflonok is. A tágas kifutójukat szépen belakták, így őket is láthatják, ha kilátogatnak a Vadasparkba.

Ez a tavasz sem múlhat el kis kenguruk nélkül, a Bennett-kenguruknál is születtek kis jövevények.

A dél-amerikai bemutató egyik kifutójában számos prérikutyakölyök látta meg a napvilágot. Igazán kedves látvány, amikor a felnőttekhez hasonlóan peckesen állnak, ledermedve, ha valamelyikük veszélyt jelez.

A sorból a pettyes szarvasok sem maradhatnak ki. A napokban született két kis axis még anyjuk óvó közelségében töltik a napjaikat.

Igazi babyboom volt a Szegedi Vadasparkban, tehát érdemes kilátogatni az állatkertbe és megnézni a kis jövevényeket. A látogatással kapcsolatos szabályokról viszont ne feledkezzenek meg!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kölyök Szegedi Vadaspark születés