Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 13. 16:01

Folyamatosan fertőtlenítik az SZKT járatait

Képriport
A Szegedi Közlekedési Kft. minden egyes járatát fertőtlenítik a végállomásokon, hogy minél biztonságosabb legyen a közlekedés rajtuk a járvány idején. A munkát főként az ideiglenesen munka nélkül maradt parkolóőrök végzik.

Hirdetés

Normál időszakban a műszak végén a telephelyeinken végezzük el a takarítást a járműveinken, ám most szükséges, hogy a végállomásokon is megcsináljuk a fertőtlenítést – mondta Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója az Európa Liget végállomáson.

Néhány perccel korábban az itt pár percre leálló 2-es villamos fogantyúit, kapaszkodóit fertőtlenítő folyadékkal áttörölgette a cég egyik munkatársa. Ugyanezt végzik el a többi villamossal és trolival is azok a kollégák, akik a kormány döntése nyomán ingyenessé tett parkolás miatt ideiglenesen feladat nélkül maradtak.

Összesen 24-en végzik ezt a feladatot a végállomásokon, ami jóval biztonságosabbá teszi a közösségi közlekedést.

Majó-Petri Zoltán azt is elmondta, hogy méréseik szerint az elmúlt napokban 20-25 százalékkal megnőtt a forgalmuk, és most a csúcsidőszak a 10-11 órás időszakra esik. A helyszínen megkérdezett utasok is örülnek a folyamatos fertőtlenítésnek, de a cég írásban is sok pozitív visszajelzést kapott.

Egyelőre továbbra is érvényben marad az a rendelkezés, hogy a járat vezetőjénél nem lehet készpénzben fizetni, viszont most már fel lehet szállni az első ajtónál is.

Az SZKT úgy tapasztalta, hogy a szegediek fegyelmezetten betartják az előírásokat, és a járatokon az utasok legalább 95 százaléka hord szájmaszkot.

A rendőrség munkatársai folyamatosan ellenőrzik az előírások betartását, de nem azzal a céllal szállnak fel a járatokra, hogy zaklassák az utasokat, hanem, hogy figyelmeztessék azokat, akik figyelmetlenségből vagy feledékenységből nem takarták el a szájukat és orrukat, illetve túl közel állnak utastársaikhoz.

Majó-Petri Zoltán azt is elmondta, hogy folyamatosan figyelik a járványhelyzet alakulását, és ha kedvező változást tapasztalnak, felülvizsgálják a jelenlegi biztonsági intézkedéseket.   

Sz. Gy.

(fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fertőtlenítés Majó-Petri Zoltán SZKT trolibusz villamos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés