Szegeden 2020. május 13. 14:32

Sportolók is segítették elbontani a szegedi sportuszodát fedő sátrat

Képriport
Ma reggel 8 órakor kezdték el a bontást az újszegedi sportuszodában. A Sport és Fürdők Kft. munkatársai mellett több tucat sportoló is segített, így legalább százan szorgoskodtak a medencék körül.

Ma reggel több sportág képviselői gyülekeztek a Sportuszodában. Nem edzésre jöttek, hanem segíteni a sátor bontásában. Ott voltak az érintettek, a vízilabdások, az úszók és a búvárúszók, de mellettük többek között bokszolók és súlyemelők is megjelentek.

A világbajnok és világcsúcstartó búvárúszónak Kanyó Dénes is ott volt a helyszínen. Ahogy elmondta 38 éve jár az uszodába úszni, dolgozni, de még egyszer sem kérték meg őket, hogy segítsenek. Most örömmel jöttek az első hívószóra.

A Szegedi Boksz Klub tagjai is segítettek edzőjük, Gál László vezetésével, aki elmondta: folyamatos a kapcsolattartás a különféle egyesületek között, baráti a viszonyuk, így számukra természetes volt, hogy eljöttek.

A sátor óriási, az összecsomagolásához nagy erő kell. Így nem véletlen, hogy Szeged legerősebb sportolója, a súlyemelő Nagy Péter is ott volt a bontásnál. „Azt mondták, hogy kell valaki nézőnek is!” – mondta tréfálkozva.

Utána komolyabbra fordítova a szót, elmesélte, az ő egyesülete is kapott felkérést, és aki ráért, el is jött.

A munka a sátor rögzítésének kioldásával kezdődött, majd a medencébe engedték, ahol, összehajtották, mint egy rétestésztát. Itt volt szükség a sok kézre és természetesen a súlyemelők erejére.

A sátor méretei impozánsak, hisz az 1000 négyzetméteres versenymedencét és a kétszáz négyzetméteres tanmedencét fedi be, súlya 2 és fél–3 tonna. Nem véletlen, hogy segítséget hívtak az elbontásához.

A létesítmény vezetője, Lakó Gábor elmondta, eddig a partneriskolák diákjai segítségével végezték el ezt a munkát, azonban a járványhelyzet miatt most erre nem volt lehetőség. „Viszont a sportolók nagyon vagányak voltak, összefogtak és mellénk álltak.” – tette hozzá.

A bontási munkálatokat 8 órakor kezdték el. Először a kismedence sátrát csomagolták szállításra készre, ezután a nagymedencét fedő következett. Délután az összehajtott sátrakat egy daru emelte ki a medencéből és teherautóra rakta, amely a raktárba szállította azokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Városi Sportuszoda Nagy Péter sátorbontás búvárúszó Kanyó Dénes Szeged Férfi Vízilabdacsapat Szegedi Úszó Egylet Gál László Szegedi Boksz Klub