Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Sándor: Semjén javaslata vérlázító, egyértelmű, hogy az ellenzéki vezetésű városokat akarja ellehetetleníteni a kormány
Szegeden 2020. május 13. 12:27

Szabó Sándor: Semjén javaslata vérlázító, egyértelmű, hogy az ellenzéki vezetésű városokat akarja ellehetetleníteni a kormány

Szeged szocialista országgyűlési képviselője szerint egyértelmű, hogy Semjén Zsolt különleges gazdasági övezetről szóló törvénymódosító javaslata egy olyan rendszert hozna létre, ami az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat sújtaná.

Hirdetés
Hirdetés

Semjén javaslatának lényege, hogy a kormány nagyon könnyen átadhatja az 5 milliárd forintnál nagyobb költségigényű, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított új beruházások vagy bővítések területét a mindenhol fideszes vezetésű megyei önkormányzatoknak. Így nem csak a feladat- és hatáskör kerül a megyékhez, hanem az adóbevételek is.

Szabó Sándor szegedi parlamenti képviselő szerint vérlázító, hogy egyik nap milliárdos üzleteket adnak a NER-lovagoknak, másik nap pedig pénzt vonnának el az önkormányzatoktól. 

„Sokszor mondtuk már, ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak. A vak is látja, hogy lehetetlen helyzetbe kívánják hozni elsősorban az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat” – olvasható Szabó Sándor híroldalunknak megküldött közleményében.

Szabó szerint Semjén Zsolt és a kormány javaslata súlyos károkat okoz a településeknek, ezért tiltakozni kell az előterjesztés ellen.

A képviselő közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Vérlázító, hogy páros napokon milliárdokat adnak oda az Orbán rendszer lovagjainak, Mészáros, Garancsi és Tiborcznak (tegnap éppen a milliárdos kaszinóbizniszt kapták meg mindenféle pályáztatás nélkül) páratlan napokon pedig pénzt vonnak el az amúgy is nehéz helyzetben lévő ágazatoktól. Már korábban tönkretették az egészségügyi és oktatási rendszert, nemrég az egyetemek bankszámláit csapolták meg, az önkormányzatokat pedig a tavalyi helyhatósági választások óta folyamatos pénzügyi elvonásokkal sújtják.

Elvonták a gépjárműadót a járványra hivatkozással, ami szeged esetében 500 millió forint, az ingyenes parkolás is százmilliós lyukat vágott a város költségvetésében, az iparűzési adó rendszerének átalakítása pedig folyamatosan napirenden van!Sokszor mondtuk már, ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak. A vak is látja, hogy lehetetlen helyzetbe kívánják hozni elsősorban az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat.

Ha elveszik a települések forrásait, akkor közvetlenül nem az önkormányzatokat, hanem a településen élő embereket büntetik! Mert bevételkiesés vagy forráselvonás esetén nem lesz pénze vagy kevesebb lesz az önkormányzatoknak az intézmények fenntartására, a város (település) takarítására, a közterületek rendbetételére, a közvilágításra vagy éppen fejlesztésekre.

Ez a mostani javaslat további súlyos károkat okoz majd a települések életében, ha elfogadja a parlament, ezért minden lehetséges fórumon tiltakozunk ellene!

Úgyhogy az előretolt Semjén Zsolt előbb a több milliárdos vadászati kiállítást eltörlésére tegyen javaslatot, ha már a kormány mindenkitől közös teherviselést vár el, ezt a javaslatát, amely az önkormányzatok további sarcolására irányul azonnal  vonja vissza!”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MSZP önkormányzat Semjén Zsolt Szabó Sándor adó felhatalmazási törvény helyi adó megyei önkormányzat rendeleti kormányzás törvényjavaslat különleges gazdasági övezet

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés