Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 13. 11:54

Az ország leggazdagabb területein kérték a legtöbb munkahelyvédelmi bértámogatást

Eddig 5400 vállalkozás 72 ezer munkavállalóra kérte a kormány munkahelymentő támogatását – mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatója előtt. Csongrád az innovátor megyék között.

Hirdetés

Bodó emlékeztetett: a gazdaságvédelmi akcióterven belül két programot indítottak. Az egyik a munkahelyvédelmi bértámogatás, ami három hónapon keresztül teszi lehetővé a cégeknek, hogy csökkentett munkaidőben foglalkoztassák a dolgozókat. Ha 4 vagy 6 órás részmunkaidőben foglalkoztatják a dolgozókat, akkor 75 ezer forintos állami támogatást, ha 2 órásra csökken a munkaidő, akkor 100 ezer forint a támogatás.

Eddig 5400 vállalkozás 72 ezer dolgozóra nyújtottak be kérvényt, dolgozókként 160 ezer forint állami támogatásra pályáztak. A támogatásra a legtöbb kérelem Budapestről, Fejér, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékből érkezett, tehát az ország leggazdagabb régióiból.

A másik program a kutatás-fejlesztés és innovációs területeken fut – közölte Bodó Sándor. Ezt az ágazatot a gazdaság újraindítása miatt kezelik külön. Eddig 400 cég 7200 főre adott be támogatási kérelmet, 5 milliárd 200 millió forint értékben.

A beadott kérelmek Budapestről, Pest, Hajdú-Bihar és Csongrád megyéből érkezett a kutatás-fejlesztés és innovációs területekről. Itt a kisvállalkozások a legaktívabbak, a kérelmek 44 százaléka jött tőlük.

Bodó Sándor azt mondta: a munkahelyteremtő támogatásokról is hamarosan konkrét intézkedéseket jelentenek be, addig marad a 3 hónapig járó álláskereső járadék. Ezután a versenyszféra vagy a közfoglalkoztatás szívhatja fel a munkanélkülieket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: munkahelyteremtés munkahelyvédelmi bértámogatás Bodó Sándor foglalkoztatottság

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés