Hirdetés
Szegeden 2020. május 13. 06:38

Újra irány a nyár!

A keddi lehűlést újra felmelegedés követi: felhő, nap, szél – eső? Nem, nem!

Hajnal még egy kicsit hűvös volt ahhoz, hogy nyitott ablaknál aludjunk, ha nyitva felejtette az éjszaka, akkor ne csodálkozzon, hogy ha a kutyája, macskája is egyszer csak odabújt az ágyba. Öt fokról indult a hajnal, reggel már hét volt, majd gyorsan melegedett tovább a levegő, egészen huszonhat fokig. Ha már hajnal, illetve előtte még éjszaka: tizenkilenc fokig „hűl” csak le a levegő, nem nagyon lesz szükség paplanra.

De vissza a nappalba! Jönnek-mennek a felhők a nap előtt, de folyamatosan csak keveset takarják. A szél délkelet és dél-délnyugat között forog, a „rövidebb útvonalon”, egészen tisztességes sebességgel fúj.

Pollenek?

Kicsit visszábbvettek a növények a szórásból, a fafélék mellett a pázsitfűfélék pollenszemei alacsony koncentrációban jelen vannak a levegőben, mennyiségük viszont lassan elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Alacsony koncentrációban már megjelentek a levegőben a nyári gyomok közül a csalánfélék, az útifű, illetve a lórom pollenszemei is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél tavasz