Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 12. 19:20

Szombaton nyit a Cserepes sori piac

Már nem sokat kell aludni, szombaton nyitja kapuit Cserepes sori piac. A veszélyhelyzetre való tekintettel azonban több változás is életbe lép az újranyitást követően.

Hirdetés

A vásárlók és a kereskedők egészségének megőrzése érdekében, a Mars téri piachoz hasonlóan, a Cserepes sori piacon is korlátozó intézkedéseket vezettek be.

Az egyik legfontosabb, hogy a 65 évnél idősebb vásárlók kizárólag 10 és 12 óra között tartózkodhatnak a piac területén. Ez alapján pedig a 65 évnél fiatalabb vásárlók kizárólag 10 óra előtt és 12 óra után léphetnek be a piac területére.

A Cserepes sori piacon is létszámkorlátozást vezettek be, a területen egy időben maximum 500 vásárló tartózkodhat.

A piacra való belépésben is vannak változások. Keddtől péntekig és vasárnap kizárólag az Aldi és a Gólya utca felőli kapun keresztül lehet belépni a piacra. Szombatonként - a nagyobb forgalomra való tekintettel - három kaput (az Aldi felőlit, a Gólya utca felőlit és a Cserepes soron található buszmegálló mellettit) nyitnak majd ki a vásárlók előtt.

Emellett a nyitva tartási idő is módosul.

Keddtől péntekig és vasárnap 7 és 13 óra között, szombaton pedig 6 és 13 óra között tart nyitva a piac.

Egyelőre parkolás ingyenes a vásárlók számára.

A kormány rendelete értelmében a Cserepes sori piac területén a maszk, vagy az orrot és szájat is eltakaró, kendő/sál használata kötelező mind a vásárlók, mind az árusok számára, valamint mindenkinek be kell tartania egymástól a 1,5 méteres távolságot.

A vásárlók és a kereskedők egészségének megóvása érdekében két darab mobil kézmosót helyeztek ki a piac területére: az egyiket a Cserepes sori buszmegállóhoz közeli kapuhoz, a másikat pedig a fehér színű, íves sátor Szabadkai út felöli végéhez. Továbbá a parkoló területén található WC-helyiségben is lehetőség van 4 helyen a kézmosásra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserepes sori Piac Kft. nyitás piac
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés