Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 12. 14:49

Hétfőtől valamennyi szegedi óvodában lesz ügyelet

A folyamatosan növekedő igények miatt hétfőtől valamennyi szegedi óvodában beindul az ügyeleti rendszer. Azonban az eddigi szabályok továbbra is érvényesek, a gyerekeket 5 fős csoportokban osztják, a szülőknek pedig munkáltató igazolást kell bemutatniuk.

Hirdetés

A gazdaság beindulásával egyre többen tudnak visszamenni dolgozni, így folyamatosan emelkedik azok száma, akik igénybe kívánják venni az óvodai ellátást,

ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy valamennyi intézményébe beindítja az ügyeleti rendszert.

Hétfőtől mind a 45 szegedi óvoda megnyitja kaput és ügyeleti rendszerben fogadja majd a gyerekeket.

„A kormányrendelet értelmében egy csoport csak 5 fős lehet és mind a két szülőnek munkáltatói igazolást kell bemutatnia, hogy dolgoznak”

– mondta Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője.

Az előírás miatt például az 100 férőhelyes, négy csoportos óvodában összesen 20 gyereket tudnak fogadni. A szegedi óvodákban 4100 gyerek jár, így a mostani rendszerben a 45 óvodába 900 gyermeket tudnak elhelyezni. „Éppen ezért fontos, hogy a szülők igazolják, dolgoznak, és ezért nem tudják a gyermekük napközbeni felügyeletét ellátni” – hangsúlyozta Bartáné, aki elmondta, bíznak abban, hogy a kormány júniusban változtatni fog az ügyeleti rendszer szabályain, elsősorban az 5 fős létszámkorláton.

Bartáné Tóth Mária a szülők megértését kéri, mivel azt nem lehet a jelenlegi helyzetben biztosítani, hogy valamennyi kisgyermek saját óvónőjéhez kerüljön. Sőt az is előfordulhat, hogy néhány kisgyermek nem a saját óvodájába kerül az ügyelet alatt, hanem másik intézményben lesz számára hely. „Természetesen megértjük a szülők igényeit, azonban a mostani előírások szerint lehetetlen ezt megoldani” – mondta.

A jelenleg 10 óvoda biztosít ügyeleti ellátást Szegeden.

Kedden 209 kisgyermek vette igénybe a lehetőséget,

de azt követően, hogy valamennyi óvoda megnyitja majd kapuit, ez a szám emelkedni fog. „Sok szülő keresett meg bennünket az elmúlt napokban, hogy szeretnék igénybe venni az ügyeleti szolgáltatást, ezért is várható a gyermeklétszám emelkedése” – tette hozzá Bartáné Tóth Mária.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartáné Tóth Mária óvoda Szegedi Óvodák Igazgatósága ügyelet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés