Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két hónap után újra kinyit a Tourinform iroda: Szeged a járványt követően a biztonságra építi turizmusát
Szegeden 2020. május 12. 14:40

Két hónap után újra kinyit a Tourinform iroda: Szeged a járványt követően a biztonságra építi turizmusát

Március 15-én zárt be a szegedi Tourinform iroda. A járványveszély csökkenése miatt egyre többen tartanak igényt a szolgáltatásaikra, ezért jövő hétfőtől újra kinyitnak a Széchenyi téren. Idén nyáron a biztonság lesz a hívó szó – tudtuk meg az iroda vezetőjétől, Ács Szilviától.
Hirdetés

Május 18-án, hétfőn délelőtt 9 órakor ismét kinyit a több mint két hónapja a járványveszély miatt kényszerszünetet tartó szegedi Tourinform iroda.

Június 15-ig, hétfőtől péntekig 9-17 óráig,
június 15-től pedig szombaton is nyitva tartanak  9-től 13 óráig.

– A pontos nyitva tartás a továbbiakban a járványhelyzettől függően még változhat – mondta Ács Szilvia.

A várost bemutató közös sétákon kívül az iroda minden szolgáltatása elérhető lesz hétfőtől, így többek között a Szegedet és a térséget bemutató többnyelvű információ füzetek mellett a városra emlékeztető ajándéktárgyakat is kínálnak, az információs szolgáltatások mellett pedig akár kerékpárt is lehet kölcsönözni, de az idegenvezetésre és tematikus sétákra egyelőre még várni kell.

– A százhatvan négyzetméteres irodánkban egyszerre legfeljebb három embert tudunk majd fogadni a biztonság maximális betartása mellett. Kézfertőtlenítőket is kihelyezünk, a munkatársaikat pedig plexivel védjük.

Az iroda vezetőjétől azt is megtudtuk, máris sok szegedi szálloda, ha részlegesen is, de újra kinyitott. A hét végére pedig kaput nyit a város egyik legnagyobb szállodája, az újszegedi Forrás is. A panziók, apartmanok, vendégházak többsége is várja már a vendégeket. Az első nagyobb látogatóhullámra valószínűleg pünkösdkor számíthat Szeged.

– Úgy tudom, erre a dátumra időzíti az újraindulást a Napfényfürdő nyitott része, a sétahajózás és a városnéző kisvonat is.

Ács Szilvia elmondta, idén nyáron, mivel országszerte elmarad a fesztiválok, nagyrendezvények többsége, biztonsági szempontok alapján fognak majd úti cél választani az emberek.

– Most a legfontosabb hívó szó a biztonság lesz. Szeged ebből a szempontból jó helyzetben van, korszerű a város infrastruktúrája, a turistalátványosságaink – a vadaspark, a fürdők, a füvészkert – teljesen biztonságosak.

Ács Szilvia irodavezető: A biztonság most nagyon felértékelődött a turizmusban is (fotó: Iványi Aurél)

A szakember szerint fontos, hogy mindenhol, mindenki tartsa be a korlátozásokat. Ezek most nagyon felértékelődtek nemcsak a turizmusban, hanem az élet minden területén.

– A hozzánk jövő vendégek is biztosan nagyon óvatosak lesznek – mondta el Ács Szilvia, és hozzá tette, fontos, hogy most a vendéglátásban se a maximális hasznot keressék a vállalkozók, hanem tartsák be a korlátozásokat, olyan áron is, hogy átmenetileg kevesebb bevétellel számolhatnak.

Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetségének elnöke hétfőn a turizmus kilátásairól úgy nyilatkozott, hogy május végére várható jelentősebb számú foglalás.

Úgy látja, mindenki abban reménykedik, hogy a főszezonban a belföldi turizmus talpra áll, de számolni kell egy új típusú kereslet megjelenésével.

A szakember szerint változni fognak a fogyasztói szokások és a belföldi turisztikai térségeknek néhány héten belül olyan stratégiákkal kell előállniuk, amelyek képesek lesznek ezeket az új típusú keresleteket megszólítani.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány Szegedi Tourinform Iroda turizmus újraindulás vendéglátás Ács Szilvia koronavírus