Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. május 12. 13:32

Siklóernyővel csempésztek füvet az országba, most vádat emeltek ellenük Szegeden

A három férfi még 2018-ban közel húsz kiló marihuánát hozott be az országba, nem annyira hétköznapi módon.

Hirdetés

A Csongrád Megyei Főügyészség keddi közleménye szerint vádat emeltek három férfival szemben, akik 2018 augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra egy motoros siklóernyővel. Az ügyészség a férfiakat különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolja.

A három férfi régebb óta ismerte egymást, együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. A vádirat szerint elhatározták, hogy szerbiai kapcsolatukat felhasználva kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük motoros siklóernyőzésben való jártasságát. 2018 májusától többször átmentek a határ vajdasági oldalára, hogy felszálláshoz alkalmas területet keressenek, amit meg is találtak Horgos közelében. Augusztus 13-án Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek.

Augusztus 30-án este újra Horgosra mentek, összeszerelték a motoros siklóernyőt, majd sötétedés után egyikük a kábítószert magához véve felszállt, és 10 perc elteltével átrepült a határzár felett, de röviddel később a motor meghibásodott, így a férfi kényszerleszállást hajtott végre Tiszasziget közelében. A landolás közben farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy elrejtse a kábítószert a határrendészek helyszínre érkezése előtt. A férfit kórházba vitték, a drogot pedig a másnap tartott helyszíni szemle során megtalálták.

A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség mintegy másfélszerese – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Nyitóképünk illusztráció.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csempész csempészet Csongrád Megyei Főügyészség kábítószer kábítószercsempész repülés Szerbia Tiszasziget vádemelés Vajdaság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés