Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. május 12. 12:37

1 200 000 forint támogatás gyűlt össze a Szegedi Nemzeti Színháznak

A Valahol Európában Szegeden című beszélgetős műsor jegybevételeiből és adománygyűjtésekből támogatja a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a színházat.

Hirdetés

Különleges online műsort állítottak össze a Dömötör-díj szervezői, valamint a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged. A Valahol Európában című musical bemutatásának 25. évfordulóján szombat este az alkotókkal, egykori szereplőkkel és a Szegedi Nemzeti Színházban a veszélyhelyzet kihirdetéséig folyamatosan futó darab résztvevőivel idézték fel a legemlékezetesebb pillanatokat és beszéltek kulisszatitkokról. Részt vett többek között Haumann Péter, Szinetár Dóra és Pindroch Csaba is, de még Hofi Géza első benyomásairól is szó esett benne, amikor a klinikán fekve hallgatta a Szegedi Szabadtéri Játékokon zajló próbákat.

A Szeged Televízió stúdiójában felvett és összeállított adás nézői támogató jegyek megvásárlásával valamint adományokkal összesen 1,2 millió forinttal segítették a Szegedi Nemzeti Színházat. Barnák László főigazgató is végignézte a műsort, és mint mesélte, nagyon tetszett neki az a sok érdekesség, amit a darabról megtudott. A kezdeményezésért pedig az egész társulat nevében nagyon hálás.

– Az államtól és az önkormányzattól kapott összeg a fizetésekre, számlákra megy el, saját bevételünk pedig nincs. Több tízmillió forintos kieséssel kellett mostanáig számolnunk, így gyorsan találunk helyet ennek az összegnek – mondta. A színháznál egyébként az utóbbi időszakban kénytelenek voltak bizonyos szerződéseket felbontani, a munkatársak pedig csökkentett fizetést kapnak. Emellett mostanra az is biztossá vált, hogy a tavaszi előbérletezést sem tudják megvalósítani, így még hosszú hónapokig nem számíthatnak saját bevételre.

– Május második felében viszont elkezdünk próbálni, és – bár tudjuk, hogy a zárt tér miatt mi leszünk az utolsók, akiknél a korlátozásokat feloldják – reméljük, hogy szeptemberben bepótolhatjuk az elmaradt előadásokat.

A film utolsó zeneszámát, a Zene az kell című klipjét a színház művészei az online beszélgetős műsor apropóján készítették #maradjotthon verzióban.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Szeged Első Lions Club az exkluzív online beszélgetős műsor bemutatását követően is folytatja a Színház javára az adománygyűjtést május 20-áig, így közös akciójukhoz továbbra is várják a lakossági felajánlásokat az alábbi számlaszámokra, SZÍNHÁZ megjegyzéssel.

Szegediek Rotary Clubja Alapítvány – 10700062-42654908-51100005
Szeged Első Lions Club – 10402805-28021359-00000000.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány jótékonyság koronavírus Szeged Első Lions Club Szegedi Nemzeti Színház Szent-Györgyi Albert Rotary Club Valahol Európában világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés