Hirdetés
Szegeden 2020. május 12. 12:16

Egyszeri támogatást ad a sikerrel pályázó hallgatóinak az egyetem

Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal segíti a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatóit, akik a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, és ennek következtében egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került.
Hirdetés

Új ösztöndíjat hozott létre a koronavírus-járvány miatt a Szegedi Tudományegyetem. A hallgatóit nemcsak az online oktatás miatt érinti a kialakult veszélyhelyzet, hanem azért is, mert ennek következtében rengeteg diák munkavállaló veszítette el munkáját és jövedelmét is. Őket támogatja az SZTE a Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal.

A sikeres pályázatot elnyert hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriumának döntésétől függően 20–100 ezer forint közötti egyszeri támogatást kapnak. Ezzel az egyszeri támogatással próbálja segíteni hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt minél kevesebb veszteség érje őket a kiesett jövedelmek miatt.

Az ösztöndíjra azok a nappali és levelező tagozatos egyetemisták pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a pályázat benyújtásakor és a támogatás folyósításakor is. A pályázatban a hallgatóknak be kell mutatniuk elnehezült élethelyzetüket, éppen ezért a pályázathoz csatolni kell a jogszerű jövedelemszerző tevékenység megszűnését igazoló dokumentumot is. Igazolni kell, hogy a pályázó a koronavírus-járvány miatt olyan munkavégzésből származó jövedelemforrástól esett el, ami tanulmányai finanszírozását biztosította, megkönnyítette.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. május 31., a pályázatokat a juniorakademia@rekt.szte.hu e-mail címre kell küldeni. A pályázati kiírás innen letölthető (pdf).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus ösztöndíj pandémia Szegedi Tudományegyetem SZTE világjárvány Pro Talentis Universitatis Alapítvány