Hirdetés
Ziccer 2011. december 14. 15:00

Úszópárharc: az Egyesült Államok Európa ellen

Mind a tíz magyar úszó már a helyszínen, Atlantában van, ahol pénteken és szombaton rendezik meg az Egyesült Államok-Európa párviadalt.
Hirdetés

    Az öreg kontinens csapatának zömét adó magyar részlegből több induló, így a vasárnap zárult lengyelországi rövidpályás Eb legeredményesebb férfiversenyzője, a három aranyat és egy bronzot nyert Cseh László, s a 25 méteres medencében rendezett viadal legkiválóbb időeredményével kirukkoló Gyurta Dániel, a 200 m mell győztese is egyenesen Szczecinből röpült át a tengerentúlra, mások röpke "hazaugrást" követően keltek útra, míg az Amerikában tanuló Hosszú Katinka Los Angelesből érkezett meg az 1996-os olimpia városába.
    "Mindenki rendben van, így a rövidpályás Európa-bajnokságot kihagyó, a vizsgáin túllevő Hosszú is jó állapotban várja a rajtot" - osztotta meg friss információit az MTI-vel szerdán Kiss László szövetségi kapitány, aki nem tartott az úszókkal Atlantába.
    A viadalnak a Georgia Tech Aquatic Center ad otthont, ahol a 41 fős európai csapatra a legjobb hazai úszók várnak, egyedül a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps hiányzik a nagy nevek közül. A szereplők között több mint 100 ezer dollárt osztanak fel, s a világcsúcsot külön prémiummal jutalmazzák.
    Ezt a fajta uszodai párharcot amúgy kétévente rendezik meg, s eleinte az Egyesült Államok Ausztráliával vetélkedett a medencében. Ám három alkalom - 2003, 2005 és 2007 - után 2009-ben már amerikai-európai vetélkedés lépett a korábbi párosítás helyébe, ennél fogva idén másodszor csapnak össze a felek ilyen szereposztásban. Az öreg kontinens csapatában a "női tagozatot" hárman, a férfit heten erősítik a piros-fehér-zöld színek képviselői közül.
    Az atlantai magyar fellépők: Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, illetve Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Gyurta Dániel, Kis Gergő, Takács Krisztián és Verrasztó Dávid.MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!