Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 11. 22:23 Forrás: MTI

Szegeden is egyre többen vinnék bölcsődébe és óvodába a gyerekeket

Fokozatosan nő az óvodák iránti igény a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével és a szülők újbóli munkába járásával a Csongrád megyei településeken, a szülők kérésére újabb intézményeket nyitnak meg, további csoportokat indítanak.

Hirdetés

Szegeden az önkormányzat tájékoztatása szerint a bölcsődékben és óvodákban is napról-napra jelentősen növekszik az igény.

Hétfőn a négy ügyeletes bölcsődében 77 gyermeket gondoztak, a 12 ügyeletes óvoda 51 csoportjában pedig 208-ra felügyeltek a létszámkorlátok betartása mellett.

Csongrádon a növekvő igények alapján már két bölcsődében tartanak ügyeletet, a működő óvodák száma is egyről négyre emelkedett hétfőtől – közölte Bedő Tamás polgármester.

Hódmezővásárhelyen mivel az öttagú csoportok miatt lényegesen csökkent a bölcsődék és óvodák kapacitása, munkáltatói igazolást kérnek a szülőktől – tájékoztatott Márki-Zay Péter polgármester, aki azt kérte, a korlátozott befogadóképesség miatt a családok csak valóban indokolt esetben vegyék igénybe ezt a szolgáltatást.

Makón Farkas Éva Erzsébet polgármester azt mondta, az eddigi ügyeletes óvoda mellett két újabb tagintézmény is kinyitott.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde járvány koronavírus óvoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés