Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kedvezményt kapnak a bérleti díjból a május második felében újranyitó üzletek
Szegeden 2020. május 11. 12:05

Kedvezményt kapnak a bérleti díjból a május második felében újranyitó üzletek

Lassan visszatér az élet Szegedre is. Több üzlet és vendéglátóhely már ki is nyitott az elmúlt napokban és egyre többen tervezik az újranyitást. Jó, ha tudják, az önkormányzat most azzal segíti a vállalkozásokat, hogy csak félhavi bérleti díjat kell fizetniük azoknak, akik május 15. után nyitnak ki ismét.

Hirdetés

Azoknak az üzleteknek, cégeknek és vendéglátóhelyeknek kívánt segíteni a város, akiket a kirobbant járvány nehéz helyzetbe hozott. Botka László polgármester április elején alkotott először rendelet arról, hogy április 1-jétől mentesülnek a bérletidíj-fizetési kötelezettség alól azok a vállalkozások, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és a járvány miatt bezárták az üzletüket.

Most – a szigorítások részleges feloldása miatt – a következőképpen módosul a rendelet:

„A tevékenység ismételt megkezdése esetén, amennyiben a tevékenység megkezdése hónapjának 15. napjáig kezdi meg a bérlő a tevékenységet, úgy a  bérleti díj a tevékenység megkezdése hónapjának első napjától válik esedékessé. Amennyiben a bérlő a tevékenység megkezdése hónapjának 15. napját követően kezdi meg a tevékenységét, úgy a havi bérleti díj összegének fele váli esedékessé”.

Azaz, aki az üzletét május 15-ig, e hét péntekig nyitja meg, annak az egész havi bérleti díjat, aki pedig május 16-án, szombaton vagy azt követően nyit ki újra, annak csak a havi bérleti díj felét kell befizetnie az IKV Zrt. kasszájába.

És meg egy fontos szabály, hogy „amennyiben a vészhelyzet fennállása alatt a bérlő a bérleményben végzett tevékenységét ismét megkezdi, erről az IKV Zrt.-t a tevékenység megkezdése előtt köteles legalább 3 munkanappal írásban értesíteni.”

Az újranyitásra vonatkozó részletes szabályozást ITT olvashatják el az érintettek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László járvány kereskedelem vendéglátás bérleti díj IKV polgármesteri rendelet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés