Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 9. 12:06

Koronavírus: százezer fölé nőtt a mintavételek száma Magyarországon

Megjelentek a járványügyi adatokban az egyetemek által kutatási céllal elvégzett tesztek is.

Hirdetés

Összegző adatfrissítést hajtott végre az operatív törzs, ezért ugrott meg a mintavételek száma

– közölték az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján. 

Kiss Róbert, az operatív törzs műveleti központjának munkatársa elmondta: már 266 hatósági házi karanténban levő vállalta, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartja-e a korlátozó intézkedést.

Az alezredes azt is közölte, a hatósági házi karanténban levők egy szoftver letöltésével tudják lehetővé tenni, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze őket. Ismertette: pénteken 779 hatósági házi karantént rendeltek el, így 10 927 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. Közülük 32 emberrel szemben kellett pénteken intézkedniük a rendőröknek, mert nem tartották be a szabályokat.

Folyamatosan nő a gyógyultak száma, elérte a 904-et – ismertette a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. Szlávik János elmondta, hogy enyhe tünetekkel a betegek jellemzően 1-2 hét alatt meggyógyulnak, ugyanakkor akik súlyos tünetekkel kerülnek kórházba, sokszor ott töltenek 3-4 vagy még több hetet.

Megismételte, a fertőzött a tünetek megjelenése előtt 1-2 nappal már fertőzhet, és a tünetek megjelenésétől számítva 5-6 napig a legerősebb a fertőzés valószínűsége.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus operatív törzs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés