Hirdetés
Túl a városon 2020. május 8. 19:48

46 dolgozó biztosan megfertőződött a tatabányai kórházban

A kórház újranyitása érdekében szűrnek és fertőtlenítenek a tatabányai Szent Borbála kórházban. A fokozott kockázatnak kitett dolgozók tesztelésével kezdték meg a szűrését. A sürgősségi, az intenzív osztály, sebészetek és műtő után tervszerűen naponta 300 főt szűrnek. Mint kiderült negyvenhat dolgozó fertőződött meg, közülük egy kap kórházi kezelést.
Hirdetés
Hirdetés

A kórház Facebook oldalán megjelent információk szerint április 30-án kezdték el a szűrést. Előreláthatóan öt nap alatt letesztelnek mindenkit, a vizsgálatokat hétnaponta ismételik majd meg.

„A kórházi dolgozókkal párhuzamosan betegeink szűrését is végezzük, és hazabocsátásuk után szakaszosan zárófertőtlenítjük a kiürült osztályokat. A fertőtlenítéshez kaptunk új adományokat is: négy levegőfertőtlenítőt és három darab ózongenerátort. Mindezekkel, és egy pályázaton elnyert UV-C sugárzással működő nagyteljesítményű robot segítségével haladunk kórteremről kórteremre és osztályról osztályra.” – írjak az oldalon.

A járvány terjedésének megfékezése, a betegek és a munkatársak védelme érdekében egy hónapja bevezették, hogy az intézmény területére érkezőket ellenőrzik. Testhőmérsékletet mérnek, valamint kérdéseket tesznek fel annak érdekében, hogy kiszűrjék az esetleges koronavírus gyanús eseteket.

„Napi adatok szerint kilencvenhét munkatársunk esett ki a munkából, eredményeikre még várunk. Negyvenhat igazolt fertőzött kollégánk van, közülük egy kap kórházi kezelést, lélegeztetőgépen kórházi dolgozó nincs.”

A tatabányai kórház dolgozója volt az a 41 éves férfi, aki április 25-én a koronavírus fertőzés miatt halt meg. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halál járvány kórház koronavírus Tatabánya