Hirdetés
Túl a városon 2020. május 8. 18:45 Forrás: mti

Koronavírus - Az amerikai alelnök egyik munkatársát fertőzöttként diagnosztizáltak

Mike Pence amerikai alelnök egyik munkatársát koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, ezért az alelnök repülőgépe pénteken késve indult Iowába.
Hirdetés

A Fehér Ház közlése szerint az alelnöki munkatárson csütörtökön végezték el a vírustesztet, amelynek eredménye péntek reggelre lett készen. Az alelnöki különgép ezért indult mintegy egyórás késéssel a Washington melletti Andrews légitámaszpontról a középnyugati Iowa államba.

Az alelnököt kísérő újságírók beszámolói szerint a gépről Mike Pence nem egy, hanem több munkatársának kellett leszállnia.

Iowában Pence Waukee településen egy farmot látogat meg és a helyi Des Moines Register című lap információi szerint az amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményről tart előadást. Csütörtökön a Fehér Házban, Donald Trump közvetlen környezetében is koronavírusos fertőzöttet regisztráltak. Trump csütörtökön bejelentette, hogy mind ő, mind az alelnök azonnali vírusteszten esett át, amelynek eredménye negatív lett. A Fehér Ház közlése szerint péntektől mind az elnökön, mind az alelnökön naponta végeznek vírustesztet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok fertőzés járvány koronavírus alelnök