Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 8. 07:33 Forrás: MTI

Schönen Tag! – a német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák

Ma reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.

Hirdetés

Az Oktatási Hivatal korábban azt közölte, hogy német nyelvből középszinten 10 ezer 365-en, emelt szinten 2489-en érettségiznek.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepelnek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

Amíg kiderülnek az eredmények, ajánljuk mindenki figyelmébe a 49 ezer követővel rendelkező, az utóbbi időben kicsit elfáradt, ám még mindig nagyon vicces Németül minden jobban hangzik Facebook-oldalt! Azok is értik a szójátékokat, akik nem tudnak németül. Panzerkampfwagenre fel!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: érettségi írásbeli érettségi német
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés