Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Ellenzékre szabott pénzelvonás: Józsefvárostól több mint egymilliárd forintot vesz el a kormány a koronavírusra hivatkozva
Túl a városon 2020. május 7. 20:03

Ellenzékre szabott pénzelvonás: Józsefvárostól több mint egymilliárd forintot vesz el a kormány a koronavírusra hivatkozva

Egymilliárd százhuszonöt millió forint fejlesztési forrást von el a kormány a budapesti Józsefvárostól. Pikó András polgármester szerint hiába hivatkozik járványhelyzetre a kabinet, kicsinyes bosszú áll a háttérben.

Hirdetés

Egyre inkább lerántja a kormány a leplet a mestertervéről: Göd és Budapest 9. kerülete után Budapest 8. kerülete, azaz Józsefváros is milliárdos elvonást szenvedhet el. Mindkét önkormányzatot ellenzéki polgármester vezeti.

„Ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével – elég itt csak arra a 9 milliárd forintra utalnom, amit a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta sporttámogatásokra elköltött.

Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya”

– írja Pikó András, Józsefváros polgármestere.

A megszorítás miatt több fejlesztést sem tudnak végrehajtani:

  • 200 millió forint értékben bölcsőde- és óvodafejlesztés,
  • 150 millió forint értékben a Horváth Mihály tér fejlesztése,
  • 60 millió forint értékben a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztése,
  • 95 millió forint értékben közbiztonsági fejlesztések,
  • 620 millió forint értékben önkormányzati bérlakásfejlesztések maradhatnak el.

Pikó szerint a kerület fideszes országgyűlési képviselője, Kocsis Máté méltatlanná és alkalmatlanná vált a tisztségére, mivel korábban azt ígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy Józsefváros fejlesztési pénzei megmaradjanak a költségvetési tárgyalások során.

„Felszólítom Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően jöjjön előrehozott választás a körzetben: aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé” – írja a Facebook-oldalán az ellenzéki polgármester.

Láthatóan piszkos politikai játszmát folytat a kormány – mondta a Szeged Televíziónak Pikó András, aki szerint a történet arról szól, hogy a kivéreztetett önkormányzatok ne tudjanak fejleszteni, működni és segíteni a lakosoknak. 

„Az emberek hozzánk jönnek segítségért, és amikor majd szét fogjuk tárni a kezünket, és azt mondjuk, hogy nincs több, akkor ránk fognak haragudni és velünk lesznek elégedetlenek” 

– tette hozzá Pikó.

Szabó Sándor, szegedi szocialista országgyűlési képviselő a Szeged Televíziónak Orbán Viktornak az Európa Tanács elnökének szánt szavait idézve azt mondta:

a kormány, ha nem tud segíteni az önkormányzatoknak, akkor legalább ne ártson.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány Józsefváros koronavírus Pikó András kormányzati megszorítás kormányzati pénzelvonás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés