Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 6. 15:48

Koromné Fenyvesi Rózsa: Akkor érzem magam jól, ha adhatok

A járvány kitörése óta sűrűn látogatja a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületét és a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét Koromné Fenyvesi Rózsa, Móraváros és Alsóváros egyéni önkormányzati képviselője, aki ott igyekszik segíteni a körzetében, ahol tud.

Hirdetés

Többször vittem maszkokat, eszköz és kézfertőtlenítő folyadékot, gélt, kendőket az egyesületnek – mondta a képviselő. Nálunk csökkent munkaképességű segítők is dolgoznak – tette hozzá Fekete Éva, az adományokat fogadó egyesület elnöke – viszont a korlátozó intézkedések bevezetése óta megnőtt a gondozási igény, ezért a feladataink is megsokszorozódtak.

A védőeszközök különösen jól jönnek ilyenkor, hiszen a gondozóknak és az ellátottaknak is nagy szükségük van fertőtlenítő szerekre és szájmaszkokra. A Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményben jelenleg négy fiatalt látnak el, akikre nem tudnak ügyelni most a szüleik.

(fotók: Iványi Aurél)

A képviselőnő azonban másként is segít a körzetében élőkön. Sokgyerekes családoknak vitt például segélycsomagot, és a képviselői alapjából támogatta a helyi polgárőröket is. Koromné Fenyvesi Rózsa azt mondja, náluk családi hagyomány a rászorulók segítése. Londonban élő lánya és 7 éves unokája is azt vallja, hogy a szolidaritás mindig fontos, de ilyen nehéz helyzetekben szinte kötelesség. Ők ott is ha kell hajléktalanokat, nehéz sorsú embereket is támogatnak, mert számukra is fontos mások segítése.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány járvány képviselő Koromné Fenyvesi Rózsa koronavírus mozgáskorlátozott mozgáskorlátozottak mozgássérült mozgássérültek segítség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés