Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 6. 13:06

Folyamatosan emelkedik a gyereklétszám az ügyeletes óvodákban

Szegeden tíz óvodában fogadják azokat a gyerekeket, akik szülei más módon nem tudják megoldani az elhelyezésüket. Ahogy enyhülnek a kijárási korlátozások, úgy növekszik a gyereklétszám is.

Hirdetés

Szegeden az önkormányzat döntése alapján már a kezdetektől fogva hat óvodában biztosítottak ügyeletet a gyerekek számára. Ezt a számot tovább bővítették, jelenleg tíz óvoda fogadja a kicsiket. Az előírások szerint 5 fős csoportokban osztják be a gyerekeket - mondta Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője.

Bartáné kiemelte, a kormányrendelet előírásainak megfelelően csak azoknak a gyermekeknek biztosítanak ellátást, akiknek szülei dolgoznak. Ezt az érintetteknek munkáltatói igazolással kell igazolniuk.

Jelenleg 36 csoportban 156 kisgyermek van a tíz óvodában. Ez csak töredéke a közel 4100 szegedi óvodásnak, de számuk folyamatosan emelkedik, ahogy újra indul a gazdaság és egyre többen tudnak visszamenni dolgozni.

A jelenlegi előírásokat alapján összesen 900 gyermeket tudnak fogadni a szegedi óvodákban. Ez a mostani jelentkezések számát figyelembe véve elég, még akkor is, ha folyamatosan emelkedett az igények – tette hozzá Bartáné.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartáné Tóth Mária óvodák igazgatósága ügyelet gyerekek járvány koronavírus óvoda pandémia szülők világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés