Túl a városon 2020. május 6. 10:38

Befejeződött a fertőtlenítés a hazai börtönökben: a Csillagban is folyamatosak a megelőző intézkedések

A hazai büntetés-végrehajtási intézetekben továbbra sincs új koronavírussal fertőzött személy, köszönhetően a megelőző intézkedéseknek. A szegedi Csillagban az elsők között végezték el a teljes fertőtlenítést.

Hirdetés
Hirdetés

Azért, hogy továbbra se üsse fel a fertőzés fejét a börtönökben az összes hazai intézet prevenciós célú fertőtlenítését rendelte el április végén a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A hazai harminc börtönben a dolgozók, illetve a fogvatartottak végezték el a teljes körű fertőtlenítést, amely közel 3500 személy bevonásával történt meg.

A több mint 11 ezer helyiséget érintő fertőtlenítéshez 85 ezer liter fertőtlenítőszert és 12 ezer védőruházatot – maszkot, kesztyűt és overált – használtak fel.

(fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága)

A fertőtlenítés kiterjedt a börtönök bástyafala, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedő utakra, a fogvatartottak mozgási útvonalaira, a séta- és sportudvarokra, a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségére.

Ugyancsak fertőtlenítették a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeit, azok berendezési tárgyait, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárművet is.

A fertőzésmentes állapot fenntartása érdekében a büntetés-végrehajtás meghatározott rendszerességgel folyamatosan fertőtleníteni a börtönöket.

Szeret tetőtől talpig védőruhába öltözött, fertőtlenítő embereket nézegetni, miközben drámai zene szól? Ha igen, az alábbi videót önnek készítette a BVOP Kommunikációs Főosztálya!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Csillagbörtön fertőtlenítés járvány megelőzés