Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 5. 18:01

Miskolcon már elkezdte a Fidesz: az ellenzéki városvezetést hibáztatják a gazdasági nehézségek miatt

Fidesz: Miskolc baloldali vezetése csődbe viheti a várost címmel adott ki egy anyagot az MTI kedden. Sokat nem kellett várni, a Fidesz máris megkezdte az ellenzéki városvezetők lejáratását a járvány következtében kialakult gazdasági nehézségek miatt.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek és a kormányzati pénzelvonások jó alkalmat szülnek arra, hogy az ellenzéki vezetésű városokban épp a kormánypártok nyerészkedjenek politikailag.

A csődtől félti Miskolcot a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője, szerinte Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármester és csapata nem tudja kezelni a koronavírus-járvány kihívásait.

Alakszai Zoltán, aki a tavalyi választások előtt a borsodi megyeszékhelyen a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje volt, kedden sajtótájékoztatón azt mondta, a városvezetés képtelen megoldást találni a jelenlegi gazdasági helyzetre.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a járvány kezelése egész embert és szakértői munkát kíván, Veres Pálnak semmi mással nem kellene foglalkoznia, mint a vírus elleni küzdelemmel, vezetnie a védekezést, az emberek egészségének védelme és a helyi gazdaság érdekében. A gazdasági válság kihívásaira kellene válaszolni, új költségvetéssel, új beruházási politikával, a kormányzati kapcsolatok felvételével, reagálni kellene a miskolci vállalkozók igényeire, biztosítani, hogy a járvány idején csak a bevételeik arányában fizessenek bérleti díjat, helyi adójukra pedig kérhessenek halasztást – sorolta a feladatokat.

Közölte: hetekkel ezelőtt kezdeményezték, hogy csökkentsék minden képviselő, külsős bizottsági tag és felügyelőbizottsági tag tiszteletdíját. „Ugyancsak jeleztük, hogy nem kellene ennyi politikai tanácsnok, és nem kellene a szocialista idők vezető kádereit, barátokat, rokonokat félmilliós és még magasabb fizetésekkel újra alkalmazni a válság idején, csak ezeken a tételeken több százmillió forintot lehetne spórolni” – fűzte hozzá.

Kijelentette: amennyiben visszatérnek a 2010 előtti idők, és nem kezdődik meg a város szakszerű, politikától mentes pénzügyi menedzselése, akkor „Veres Pál és a városvezetésre alkalmatlan, tehetetlen és felkészületlen csapata” heteken belül csődbe viheti Miskolcot.

(fotó: MTI/Vajda János)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz gazdasági válság járvány koronavírus Miskolc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés