Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ötmilliárd forintba került eddig Szegednek a koronavírus-járvány, Botka László önkormányzati cégvezetőkkel tárgyalt
Szegeden 2020. május 5. 15:31

Ötmilliárd forintba került eddig Szegednek a koronavírus-járvány, Botka László önkormányzati cégvezetőkkel tárgyalt

Képriport
Botka László polgármester kedden találkozott az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőivel, és együtt tanácskoztak a járvány okozta nehézségek megoldásáról. A polgármester bejelentette: a járvány és a kormányzati elvonások eddig 5 milliárd forint kiesést okoztak az önkormányzatnak.

Hirdetés

Botka László polgármester ma az önkormányzati cégek és intézmények vezetőivel egyeztetett, akiknek megköszönte a koronavírus-járványban eddig végzett felelősségteljes munkájukat.

A polgármester elmondta,

a rendkívüli járványügyi helyzet, a kormányzati elvonások, valamint az önkormányzati cégek és intézmények bevételkiesése 5 milliárd forintos lyukat ütött Szeged februárban elfogadott költségvetésében, ezért előkészítik a költségvetési rendelet módosítását.

Az önkormányzati cégeknél és intézményeknél összesen ötezer munkavállaló dolgozik. Botka László azt is közölte: senki sem veszítette el az állását a rendkívüli helyzetben, a munkavállalók jelentős többsége végig dolgozott, biztosítva a városi közszolgáltatások működését.

Új védelmi intézkedések a kijárási korlátozások helyett

Botka László polgármester ma felhatalmazta Németh Istvánt, az önkormányzati tulajdonú Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy – a kialakult vásárlói szokások, valamint a kereskedők véleményének és az érvényben lévő járványügyi intézkedések figyelembevételével – saját hatáskörben döntsön a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv módosításáról a Mars téri piacon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László járvány költségvetés koronavírus önkormányzat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés