Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 5. 12:47 Forrás: mti

Áprilisban közel felére esett vissza a hazai autópiac

Áprilisban, a koronavírus miatti korlátozások által érintett első teljes hónapban 7589 import használt autó került hazai forgalomba, 43 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Jóautók.hu kedden, a DataHouse Kft. adatai alapján. Felére csökkent az új autók forgalma is.

Hirdetés

A használtautó-piactér tájékoztatása szerint az év első négy hónapjában 45 348 import használt személyautót helyeztek forgalomba, 14 százalékkal kevesebbet az előző év hasonló időszakában regisztráltnál.

A Jóautók.hu a hazai autópiac újbóli felpörgésére csak a nyári hónapoktól kezdve számít.

A fellendülést lassíthatja, hogy az új autók piacán a termelés márciusi leállása után a kereskedők többnyire a raktáron lévő termékeket tudták értékesíteni. A megcsappant raktárkészletet a lassan újrainduló termelés csak fokozatosan lesz képes visszatölteni, a kínálati korlát egy ideig még erősödni is fog.

A használt autók piacán az importot jelentős részben magánszemélyek bonyolítják, ők a határon átlépő forgalom zárlata miatt továbbra sem tudnak újabb járműveket behozni, ami a meglévő kínálat folyamatos apadását okozza a közlemény szerint.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn közölte, hogy áprilisban az előző évinél mintegy 50 százalékkal kevesebb, 6170 új személygépkocsit és 33 százalékkal kevesebb, 1408 új kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: forgalom használtautó új autó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés