Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Új Star Wars-filmet készít a Disney a zseniális Jojo Nyuszi rendezőjével – De ki az a Taika Waititi?
Művház 2020. május 5. 10:30

Új Star Wars-filmet készít a Disney a zseniális Jojo Nyuszi rendezőjével – De ki az a Taika Waititi?

Taika Waititi az idei Oscar-gálán megkapta a legjobb adaptált forgatókönyvért járó díjat. Dolgozott már a Star Wars-univerzumban, és korábban ő rendezte az egyik Thor-filmet is.

Hirdetés

Egy új, egész estés Star Wars-filmet rendez az Oscar-díjas Taika Waititi, aki egyben a film egyik forgatókönyvírója is lesz Krysty Wilson-Cairns mellett, aki az 1917 című háborús film írója is volt. Ezt hétfőn, a nemzetközi Star Wars-napon jelentette be a Disney és a Lucasfilm.

A Variety.com szerint egyelőre nem tudni, hogy a Jojo Nyuszi rendezőjének új filmje egyike lesz-e a Disney által 2022, 2024 és 2026-ra tervezett Star Wars-filmeknek, amikkel kapcsolatosan eddig Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezőjének neve merült fel (akinek legutóbb a Tőrbe ejtve című krimijét játszották a mozik), vagy egy másik projektről van szó.

De ki az a Taika Waititi?

Bárhogy is lesz, Waititi neve máris kifejezetten izgalmassá teszi a projektet, hiszen az új-zélandi író-rendező már korábban is az olyan különleges és sajátos humorú filmjeiről volt ismert, mint a Hétköznapi vámpírok és a Vademberek hajszája, de rendezett már blockbusternek szánt Marvel-filmet is: ő készítette a Thor harmadik részét (Thor: Ragnarök). És a Star Wars világa sem ismeretlen neki: a tavaly debütált, és a rajongók körében nagy sikert aratott The Mandalorian című sorozat egyik epizódját is ő rendezte.

Eddigi legnagyobb dobása pedig egyértelműen a Jojo Nyuszi című második világháborús filmje volt: a vígjátéki elemekkel átszőtt szatirikus dráma hat Oscar-díjra is esélyes volt az idei gálán (köztük a legjobb film díjára is), Waititi pedig végül meg is nyerte vele a legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscart. (A filmről mi is írtunk ebben a kihagyhatatlan filmekről szóló listában.) Waititi rendszeresen szerepel is a filmjeiben: a Jojo Nyusziban például a főszereplő kisfiú képzeletében rendszeresen felbukkanó Adolf Hitlert alakította, parodizálta.

A Waititi rendezésében készülő Star Wars-filmről jelenleg semmit sem lehet tudni: sem azt, hogy mikor mutatnák be, sem azt, hogy pontosan miről szólna a SW-unverziumon belül. A legutóbbi információk szerint az író-rendező egyelőre még a Next Goal Wins című focis filmjén dolgozik, továbbá készül a Thor negyedik részére, amit szintén ő rendez majd, és a tervek szerint 2022 elején kerül a mozikba.

Aki pedig mét többet szeretne tudni a Hollywoodba az elmúlt években bombaként berobbanó, valóban egyedi írói és rendezői stílusú Taika Waititiről, annak az IGN Hungary alábbi portréját ajánljuk.

Jön még egy SW-sorozat is

A nemzetközi Star Wars nap kapcsán egyébként a Disney megerősítette azokat a korábbi pletykákat is, amik szerint készül egy újabb, egyelőre még cím nélküli Star Wars-sorozat is, aminek az egyik alkotója már biztos, hogy a Netflix Emmy-díjas Russian Doll (Végtelen matrjoska) című sorozatának írója, Leslye Headland lesz. A majdani sorozat a tervek szerint a Disney Plus streamingszolgáltatón lesz majd látható.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film Hollywood mozi sorozat Star Wars díj Disney Disney Plus Marvel Oscar 2020 Oscar-díj streaming Taika Waititi Thor író rendező forgatókönyvíró
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés