Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 4. 13:16

Szabálytalan autósok miatt káosszal indult a Tisza Lajos körút felújítása

Képriport
Hétfőn reggel elkezdődött a Tisza Lajos körút felújítása, a Hősök kapujától az Árvízi emlékműig. Azonban a munka megkezdését számos szabálytalankodó autós akadályozta.

Hirdetés

Csütörtökön kerültek ki a táblák a Tisza Lajos körút felújítás előtt álló szakaszára. Többek között „Megállni tilos” táblák, mivel nemcsak az úttest, hanem a parkolók is megújulnak.

A tiltásra azonban fittyet hánytak az autósok, szinte valamennyi parkolóhely foglalt volt hétfő reggel.

Mivel a felújítás tartalmazza az aknafedők és a vízlefolyók cseréjét, azokat ki kell bontani. Ezt a munkát akadályozták a szabálytalanul parkoló autósok. A munkát végző cég munkatársai kénytelenek voltak a közterületfelügyelők segítségét kérni, akik sorra kezdték elszállítani a járműveket. Az egyik parkolót sikerült szabaddá tenni, ott el is indulhatott a munka. Azonban 11 órakor még tucatnyi autó parkolt tilosban. Olyan is előfordult, hogy a pókos autó elvitte a gépkocsit és abban a pillanatban arra a helyre be is állt egy újabb autós.

Dolgoznának, ha hagynák őket az autósok... Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Az egyik, akit megkérdeztünk, hogy miért állt meg a tiltás ellenére csak annyit mondott: „Pestről jöttem!”

A parkolókat mindenképpen fel kell szabadítani, hiszen holnap kezdődik a burkolat felmarása, utána meg a szegélyek cseréje. Ez pedig a tilosban parkoló autó között nehezen megvalósítható.

Azonban nemcsak ez volt az egyetlen szabálytalanság hétfőn délelőtt. A munkálatok miatt a Tisza Lajos körút felújításban érintett szakaszának egy része egyirányú lett, csak az Árvízi emlékmű felől lehet behajtani. Azonban a kirakott „Behajtani tilos” tábla több autóst nem zavart meg. Számoltuk, 15 perc alatt 8 autó szegte meg súlyosan a KRESZ-t, azaz behajtott az útszakaszra a tiltó tábla ellenére.

Reméljük a későbbiek során már nem megszokásból és figyelmetlenül vezetnek, parkolnak az autósok, hanem a táblákat is figyelik majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árvízi emlékmű Hősök kapuja Tisza Lajos körút útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés