Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nagyító alatt az önkormányzat cégei: különösen jól teljesített a városkép és piac, valamint a Ritek
Szegeden 2020. május 4. 10:04

Nagyító alatt az önkormányzat cégei: különösen jól teljesített a városkép és piac, valamint a Ritek

Jó évük volt tavaly azoknak az önkormányzati cégeknek, amelyek fő profilja rendezvények szervezése és lebonyolítása. Az éves beszámolók alapján a Ritek is az élmezőnybe tartozik.

Hirdetés

A Szegedi Városkép és Piac Kft. éves beszámolója szerint a tavaly vállalt öt százalékos bevételnövekedést túlteljesítette. A piaci üzletág átlagos eredményt hozott, a rendezvényszervezésben és lebonyolításban viszont nyolc százalékkal nagyobb lett az árbevétele, mint tavaly. A cég összbevétele 2019-ben megközelíti a 750 millió forintot, az adózott eredmény több mint 17 millió forint lett. A cég legnagyobb beruházása az újszegedi kispiac rekonstrukciója volt, amely Odessza városrész teljes felújítása részeként valósult meg. A Szegedi Városkép és Piac Kft. vásárolt egy mobil színpadot is közel egymillió forintért. A beruházások költségeihez a város törzstőkeemeléssel járult hozzá.

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a most benyújtott és elfogadott éves beszámolója szerint szintén jó évet tudhat maga mögött. Teljes bevétele megközelítette a 700 millió forintot, ezen kívül rengeteg beruházást hajtott létre. Ezek közé tartozik a Belvárosi Mozi felújítása, és a Partfürdő fejlesztése. Az évi adózott eredmény megközelítette a másfél millió forintot. A beruházások következményeként a társaság mérlegének eszköz és forrásoldala is lényegesen megváltozott az előző évhez képest, ami azt jelenti, hogy a főként uniós forrásokból fejlesztett intézményhálózat értéke megnőtt. Az önkormányzattól kapott 121 millió forintos tagi kölcsönt a társaság határidőre, tavaly év végére visszafizette. Az önkormányzat ugyanakkor az idén 5,5 millió forintot biztosít a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont villamos hálózatának felújításához, mely szintén a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.-hez tartozik.

Az önkormányzat számítástechnikai cége, a Ritek Zrt. a tervezettnél húsz százalékkal nagyobb bevételt tud felmutatni éves beszámolójában. Ez közel 610 millió forintos összbevételt jelent 2019-ben. A Ritek adózott nyeresége megközelítette a 6 millió forintot. A cégnek év közben a hitelkeretéhez sem kellett hozzányúlnia, és jelenleg tagi kölcsöne sincs.

Az önkormányzati cégek 2019-es teljesítményével foglalkozó sorozatunk első részét itt találják:

Nagyító alatt az önkormányzat cégei: nagyot futott a vadaspark és jól hozott a turizmus is

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közgyűlés Ritek Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Szegedi Városkép és Piac Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés