Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin: Hozzák nyilvánosságra Rovó László válaszait az etikai bizottság kérdéseire!
Szegeden 2020. május 2. 20:04

Mihálik Edvin: Hozzák nyilvánosságra Rovó László válaszait az etikai bizottság kérdéseire!

A Momentum szegedi elnöke, Zöld Város Programért felelős tanácsnok Facebook-oldalán kéri, mutassa meg a rektor, mit válaszolt az orvoskamarai etikai bizottságnak!

Hirdetés

Hírportálunkat a Szegedi Ítélőtábla Pf.II.20.237/2020/4. számú ítéletével a következők közlésére kötelezte:

Helyreigazítás

A 2020. május 2-án 20:04-kor közzétett cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Prof. Dr. Rovó László megszegte a saját maga által hozott járványügyi szabályokat és súlyosan fertőzött területre ment üdülni.

A valóság ezzel szemben az, hogy Prof. Dr. Rovó László nem ment üdülni súlyosan fertőzött területre.

* * *

Alig jelent meg a cikkünk a Magyar Orvosi Kamara és Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora „különös párbeszédéről”, a Szegedma rögtön visszavágott, mert „bizonyítékaik” vannak:

  • egy fekete-fehér lefotózott tértivevény, hogy jól látszódjon a piros keret: valaki valamit április 8-án feladott tértivevényes ajánlott levélben az orvoskamara megyei területi szervezetének, a válaszcímnél, ahova visszamegy a levél, ha esetleg nem veszik át Rovó László rektor otthoni lakcíme szerepelhet – egy ilyen „koronavírusos hivatalos levelet” nem az egyetem rektoraként, egyetemi címről, díjhiteles borítékban adunk föl? (De...)
  • az is látszik ezen a tértivevényen, hogy az orvoskamara április 16-án vette át a küldeményt
  • az orvoskamara etikai bizottsága április 9-én keltezett egy levelet, amelyet április 21-én követett egy újabb – ez is bizonyíték a Szegedmánál, hiszen már megjelentette, mi is átvettük
  • azaz, az biztos, hogy az etikai bizottság írt egy levelet a rektornak, mielőtt átvett egy levelet, amelyet valószínűleg Rovó László írt, majd egy másikat a levél átvétele után.

Arról egyelőre nem tárt föl bizonyítékokat a Szegedma, hogy április 8. előtt írt-e levelet Rovó Lászlónak az etikai bizottság a söldeni kirándulásával és a koronavírusosságával kapcsolatosan – elvileg egyébként megtehette, legalábbis idő volt rá, hiszen március 22-én tudtuk meg, hogy etikai vizsgálatot kezdeményeznek ellene.

Ezek alapján írja a Pécsett jogerősen elítélt, egy év próbára bocsátott főszerkesztő, Kapitány Gergely, hogy hazudok. Nem nevesít, persze, de ha írok egy cikket, aminek a végén ott a nevem, és erre a cikkre hivatkozva állítja, lódítok, akkor talán azt vehetem magamra.

Erre a Szegedma-szövegre reagált Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke, Zöld Város Programért felelős tanácsnok, akiről eztán senki nem bírja majd lemosni, hogy a haverom, vagy én az övé, neki is fizetett embere vagyok, sőt, lehet, hogy valójában már a Momentum tagja is vagyok, utóbbit még nem vettem észre, ahogy azt sem, hogy méretes összegeket kapnék a párttól.

A tanáncsnok Facebook-oldalán írja azt,

„hozzák nyilvánosságra Rovó László válaszait az etikai bizottság kérdéseire... Kíváncsian várja az egész város, hogy a rektor úr mivel magyarázza cselekedeteit!”

Ezt meg tudom erősíteni, tényleg kíváncsian várja az egész város, benne én is, mivel magyarázza meg egy felelős vezető, közszereplő, az ausztriai utazását és utána a magatartását.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Magyar Orvosi Kamara Mihálik Edvin Momentum pandémia rektor Rovó László Szegedi Tudományegyetem Szegedma SZTE világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés