Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 1. 19:00

Kisstílű feljelentés miatt kell megszüntetni egy parkolót Újszentivánon

Tavaly augusztusban készült el Újszentivánon az óvoda előtti parkoló hiányzó része a kisboltokig, amelynek nemcsak az intézménybe érkezők, hanem az onnan nem messze lévő bolt vásárlói is nagyon örültek. Most azonban, egy feljelentés miatt, az önkormányzatnak döntenie kellett, vagy több millió forintot fizet a fenntartási engedélyért és a vele együtt járó dolgokért, vagy megszünteti a parkolót.

Hirdetés

„Nem értem, hogy egyesek miért a falu ellen dolgoznak?”
„Most hozhatjuk majd sárba dagonyázva a gyereket az oviba!”

Ehhez hasonló mondatok hangoztak el csütörtök délelőtt Újszentivánon, egy sajtótájékoztatónak indult, de végül spontán lakossági fórumba forduló eseményen, amelynek végén még Putnik Lázár polgármester is csákányt ragadott, hogy felbontsa a tavaly elkészült parkolót. Az, hogy mi vezetett idáig, gyorsan kiderült.

Tavaly augusztusban kezdték el építeni és szeptemberre már kész is lett az új óvoda és a mellette lévő boltokat kiszolgáló parkoló, amelyre nagy volt az igény. Putnik Lázár polgármester elmondta, annak érdekében, hogy minél olcsóbban tudják megvalósítani a beruházást, a 450 négyzetméteres parkolót helyi vállalkozók segítségével készítették el, felhasználva a régi parkoló alját, így nettó 2 millió forint elég is volt rá. Egy kistelepülésen ez az összeg is óriási pénz.

A sajtótájékoztatón a polgármester elmondta, teljesen jóhiszeműen járt el az önkormányzat, hiszen saját tulajdonú területen alakították ki a parkolót, olyan helyen, amely egy jelentős részen már előtte is parkoló volt, 40 centiméteres alappal, igaz a tetejére csak kavicsot szórtak. Ráadásul 10 éve egy beruházás keretében belvízi csapadékelvezető rendszer épült ott, így mélyen megbolygatták a talajt, és akkor a szükséges a régészeti feltárásokat is elvégezték.

„Minden település büszke lenne egy ilyen beruházásra, sajnos nálunk nem mindenki az” – mondta Putnik Lázár, aki felidézte, az Újszentiváni Vállalkozók Egyesületének titkára jelentette fel az önkormányzatot a kormányhivatalnál. Azt kifogásolta, hogy az önkormányzat nem kért engedélyt az építésre, és szerinte a régészeti feltárás is szükséges lett volna, ami elmaradt.

A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat szerinte helyesen járt el, és vitatja a döntést,

„azonban nem kíván évekig tartó pereskedésbe kezdeni, mert az egy büntetés kiszabása esetén akár több millió forintba is kerülhet” – tette hozzá, majd hangsúlyozta, a jelenlegi helyzetben, amikor az önkormányzatnak jelentős kiadásai vannak, illetve a bevételei is elmaradnak a koronavírus-járvány miatt, nem kockáztathatják meg ezt.

„Sajnálom, hogy vannak a faluban olyanok, akik nem a fejlődésben, hanem a rombolásban érdekeltek, így miattuk megsemmisül ez a parkoló!” – zárta az eseményt Putnik Lázár, majd csákányt ragadva maga kezdte el a kövek felszedését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: parkoló Putnik Lázár Újszentiván
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés