Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A koronavírust nem ember állította elő és nem genetikailag módosított kórokozó az amerikai hírszerzés szerint
Túl a városon 2020. május 1. 08:32

A koronavírust nem ember állította elő és nem genetikailag módosított kórokozó az amerikai hírszerzés szerint

Erről egy csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményében írt a valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI).

Hirdetés

Az állásfoglalásban a DNI hangsúlyozta: a hírszerző közösség álláspontja a nemzetközi közösség széleskörű tudományos konszenzusát tükrözi. Az igazgatóság ugyanakkor megerősítette, hogy továbbra is vizsgálatot folytatnak a vírus eredetének felderítésére, és vizsgálják azt a felvetést is, hogy a vírus nem egy kínai laboratóriumból szabadult-e ki véletlenül. A közlemény szerint a hírszerző közösség

„továbbra is kérlelhetetlenül vizsgálja a felmerülő információkat és hírszerzési jelentéseket annak érdekében, hogy meghatározza, vajon a járvány fertőzött állatokkal történt érintkezés, vagy egy vuhani laboratóriumban történt baleset következtében szabadult el”.

A közleményt azt követően tette közzé a hírszerzési igazgatóság, hogy Donald Trump elnök és Mike Pompeo külügyminiszter is arról beszélt, hogy a koronavírus akár a vuhani virológiai kutatóintézetből is kiszabadulhatott emberi hanyagság miatt.

Az első vírusfertőzéseket a vuhani élőállatpiachoz kötötték a szakemberek, feltételezve, hogy az ott árult, és a helyiek körében csemegének számító, fertőzött tobzoskák vagy denevérek terjesztették.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok Donald Trump Egyesült Államok járvány Kína koronavírus Mike Pompeo pandémia világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés