Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szőregen nem marad el a hagyományos pörköltfőző verseny, csak a világhálóra költözik
Szegeden 2020. április 29. 13:58

Szőregen nem marad el a hagyományos pörköltfőző verseny, csak a világhálóra költözik

Több mint tíz éve hagyomány, hogy május elsején pörköltfőző versenyt rendeznek Szőregen, a Tömörkény Művelődési Ház szervezésébe. Eleinte úgy tűnt, az idei, a járvány miatt elmarad, de aztán támadt a szervezőknek egy jó ötlete.

Hirdetés

A jelenlegi helyzetben is nagyon fontos, hogy összetartsuk a közösséget – mondta Avramov András, Szőreg képviselője. „Éppen ezért találtuk ki a művelődési ház dolgozóival közösen, hogy idén a hagyományos pörköltfőző versenyünket rendhagyó formában rendezzük meg, mégpedig online pörköltfőző versenyt hirdetünk.” – mondta.

Az érdeklődés óriási a szervezők 30-40 nevezésre számítanak majd. Nevezni május 1-3. között lehet, mégpedig az otthoni pörköltfőzés, valamint az elkészült ételek fotóival. Ezeket a képeket a szoregimuvhaz@gmail.com címre kell elküldeni.

Az elkészített ételekre, pontosabban az azokról készült fotókra május 4-5. között online lehet majd szavazni. „Most nem tudjuk megízlelni ez elkészült pörkölteket, így a kinézetét, illetve a főzés hangulatát tudják értékelni majd a voksolók” – mondta Avramov András.

Az eredményhirdetésre május 5-én, 18 órakor kerül sor. A helyezettek stílusosan egy „Első Szőregi Online Pörköltfőző Verseny” feliratú fakanalat kapnak majd.

A képviselő elmondta, nem csak a főzés iránt érdeklődnek a szőregiek, ketten már a zsűri elnökségre is bejelentkeztek, pedig ilyet nem is hirdettek meg. „Emiatt fontolgatjuk, hogy valami társadalmi zsűrit is felállítunk majd, hogy minél többen tevékenyen részt vehessenek az eseményen” – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Avramov András Szőreg Tömörkény István Művelődési Ház verseny pörkölt pörköltfőzés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés