Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Menetrendi és tarifás együttműködést is tervez a MÁV és az SZKT – szegedi jegyet és bérletet is vehetünk majd a MÁV-on keresztül
Szegeden 2020. április 28. 21:56

Menetrendi és tarifás együttműködést is tervez a MÁV és az SZKT – szegedi jegyet és bérletet is vehetünk majd a MÁV-on keresztül

Hálózati, menetrendi és tarifás együttműködést alakít ki a magyar vasúttársaság és a Szegedi Közlekedési Kft. – erről állapodtak meg az állami és a szegedi önkormányzati cégek vezetői hétfőn. Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője közös munkacsoportok alakításáról is döntött.

Hirdetés

A  MÁV-os és SZKT-s közös munkacsoportok a hálózati, menetrendi és tarifális együttműködés kialakításán dolgoznak majd. Ezekre azért is lesz szükség, mert a tramtrainnel egy új közlekedési forma épül Szeged és Hódmezővásárhely között, a tramtrain pedig érinti a magyar vasúttársaság és az SZKT működését is.

Az együttműködésnek köszönhetően várhatóan év végén már a MÁV applikációján keresztül is meg tudják vásárolni az utasok a vasúti és a helyi közösségi közlekedésre a jegyüket, így érintésmentesen, sorban állás nélkül megválthatják azokat.

Kiemelt, közös cél Szeged város közösségi közlekedési elérhetőségének fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. Ennek érdekében a két vállalat a jövőben kölcsönösen támogatja egymás munkáját, gondoskodik a rendelkezésre álló közlekedési hálózat- és infrastruktúrafejlesztési elképzelések összehangolásáról, közös fejlesztési koncepciók kidolgozásáról – olvasható a közleményben.

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „Újabb fontos lépéshez érkeztünk, Kecskemét, Veszprém és Debrecen után Szegeddel is aláírtuk az együttműködési megállapodást. Ennek köszönhetően várhatóan év végén már a MÁV applikációján keresztül is meg tudják vásárolni az utasok, mind a vasúti, mind a helyi tömegközlekedésre a jegyüket, így a mobilitás lánc egy platformon belül elérhető.”

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a megállapodás eredményeképpen közös díjszabási és közös értékesítési politikát tudnak kialakítani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Majó-Petri Zoltán MÁV SZKT tramtrain
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés