Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 28. 15:18

Koronavírus: a rendőrség három esetben javasol vádemelést rémhírterjesztés miatt

Az operatív törzs napi tájékoztatóin rendre beszámolnak arról, hogy rémhírterjesztés ügyében hány eljárást indítottak. Kedden kiderült: három esetben már vádemelési javaslatot tettek közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye miatt.

Hirdetés

A rendőri tájékoztatókról beszámolva a szeged.hu is rendre kitért arra, hogy viszonylag nagyszámú ügyben indított nyomozást a rendőrség a koronavírus-járvány kapcsán rémhírterjesztéssel megvalósított közveszéllyel fenyegetés miatt.

Lakatos Tibor rendőrezredes keddi tájékoztatójából kiderült, hogy három esetben már lezárult ezekben az ügyekben a nyomozás, és vádemelésre adtak át három rémhírterjesztéssel kapcsolatos ügyet az ügyészségnek közveszéllyel fenyegetés miatt.

A nap rendőri krónikájához tartozik, hogy az elmúlt egy napban a kijárási korlátozások megszegése miatt 1183 szabálysértési eljárás indult, és a vészhelyzet kihirdetése óta összesen 37 ezer 350 esetben kellett hasonló eljárást indítania a rendőröknek.

A járványhelyzettel kapcsolatos hír, hogy

az elmúlt huszonnégy órában összesen száz helyszínre, egészségügyi intézményekbe és rendvédelmi szervekhez szállítottak ki védőfelszerelést. Lakatos beszámolójából kiderült: 6,5 millió darab védőfelszerelés ért célba, köztük elsősorban gumikesztyűk, szájmaszkok és védőruhák.

Lakatos Tibor teljes beszámolóját ebben a videóben nézheti meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Lakatos Tibor operatív törzs pandémia rendőrség ügyészség vádemelés világjárvány ellenőrzés kijárási korlátozás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés