Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tudtuk eddig is, de most már hivatalos: elmarad a Szeged Napja Ünnepségsorozat, nem lesz Borfesztivál, Hídi vásár
Szegeden 2020. április 28. 07:04

Tudtuk eddig is, de most már hivatalos: elmarad a Szeged Napja Ünnepségsorozat, nem lesz Borfesztivál, Hídi vásár

„Maradjatok vidámak és bizakodók, kitartást kívánunk a mindennapokhoz!” – üzenték a szervezők a Facebook-oldalukon.

Hirdetés

Február 12-én még ezzel a képpel kezdték hirdetni az idei rendezvénysorozatot a Szegedi Borfesztivál-Szeged Napja Ünnepségsorozat Facebook-oldalon.

Majd jött a koronavírus, a kezdeti reménykedés, majd jött április 1., amikor interjút adott honlapunknak Botka László, Szeged polgármestere, és abban szerepelt ez a kérdés–válasz:

– Mi lesz a Szeged napi rendezvényekkel, a borfesztivállal, a hídi vásárral?

– Én szeretném a legjobban, ha elmúlna a járvány májusra, de sajnos erre most nagyon kevés esély látszik. A legfontosabb az emberek egészsége és a járvány elleni minél hatékonyabb védekezés.

Most meg jött ez a közlemény:

„Az elhúzódó, sajnálatos járványügyi helyzetre és a hatályban lévő kormányrendeletre való tekintettel – amely megtiltja az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását – a Szeged Napja Ünnepségsorozat, így a Szegedi Borfesztivál eredetileg május 15–24-ére tervezett összes programja elmarad.

Mélységesen elszomorít bennünket is a helyzet, hiszen január óta ötleteltünk, szerveztünk, újdonságokkal készültünk Szeged legnagyobb fesztiváljára. Az élet úgy hozta, hogy idén májusban nem tudunk együtt ünnepelni Veletek, a borászokkal, a barátainkkal, a rég nem látott ismerőseinkkel.”

A szervezők azzal biztatnak mindenkit, jövőre, 2021-ben mindent bepótolunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bor Borfesztivál járvány koronavírus pandémia Széchenyi tér Szeged Napja Ünnepségsorozat Szegedi Borfesztivál világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés