Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. április 27. 21:25

A koronavírus személyes történeteit gyűjti a szegedi múzeum

Személyes koronatörténetek gyűjtésébe kezd a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A közgyűjtemény célja, hogy olyan történetekkel gyarapítsa az oral history gyűjteményét, melyek a jövő nemzedéke számára tanulságosak lehetnek és jól szemléltetik a mostani példa nélküli időszakot. A gyűjtéshez kortól függetlenül bárki csatlakozhat.

Hirdetés

Az intézmény célja az, hogy megőrizze a jövőnek ennek a sosem látott, mindannyiunk életét megváltoztató időszaknak a mindennapjait.

Ehhez keresik az interjúalanyokat, akik szívesen megosztanák, hogyan telnek napjaik a koronavírus okozta veszélyhelyzetben. Bármilyen korosztályú, bármilyen foglalkozású jelentkezőket várnak, főként Csongrád megyéből.

Ezek a személyes történetek bekerülnek a múzeum oral history gyűjteményébe, a múzeum szakemberei feldolgozzák őket, így hosszú évek múlva is segítenek majd jobban megérteni, értelmezni ezt a példa nélküli időszakot.

Aki szeretné megosztani saját koronás történetét, az a következő e-mail címen keresztül jelentkezhet: elbeszelttortenelem.szeged@gmail.com

A múzeum történész kollégái veszik fel majd a kapcsolatot a jelentkezőkkel, majd főként online módon rögzítik a történeteket, de lehetőség lesz a veszélyhelyzet elmúlása után személyes interjúk lebonyolítására is. Az interjúalanyoknak lehetőségük van arra is, hogy név nélkül rögzítsék a gyűjteményben a történetüket.

A gyűjtés további részletei elérhetőek a Móra Ferenc Múzeum weboldalán keresztül.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Móra Ferenc Múzeum
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés