Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Szervusz, Laci! Kövér László szerint ócskák, szellemileg ápoltak és szánalmasak az ellenzéki képviselők
Túl a városon 2020. április 27. 20:24

Szervusz, Laci! Kövér László szerint ócskák, szellemileg ápoltak és szánalmasak az ellenzéki képviselők

Pszichésen nehezen viseli a félig bezártságot -– vallott színt Kövér László házelnök Bayer Zsolt műsorában. Ez ki is derült akkor, amikor a házmester akaratával ellentétben azt is kikövetkeztette, hogy az ellenzékiek valójában demokraták. Az Európai Néppárt vezetőit kisstílűnek és súlytalannak nevezte.

Hirdetés

Egészen hihetetlen öncsapdába sétált bele kézen fogva Bayer Zsolt és a barátja, Kövér László házelnök, az ország harmadik méltósága a Bayer show című szellemi – ha már Kövér ápoltként beszél a képviselőtársairól – vitustáncban. Bayer Zsolt szájára vette Bibó István híres „Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni” gondolatát, amiből kikövetkeztette, hogy mivel szerinte az ellenzéki képviselők félnek az Orbán-rendszer fasizálódásától, így ők nem lehetnek demokraták. A bayeri logikát most hagyjuk, nem érdemes belemenni abba, hogy az országot félteni nem egyenlő a félelemmel, érdekesebb, amit Kövér László reagált: szerinte színjáték az ellenzékiek félelme, valójában nem félnek.

Reméljünk, nem szól nekik senki, hogy épp azt következtették ki – a sajátos bayeri-kövéri logika alapján –, hogy az ellenzékiek demokraták.

Majd Kövér László ócskának nevezte az ellenzéket, és egy olyan világhálózatot írt le, amin végigmegy minden Fidesszel kapcsolatos álhír.

Bayer Zsolt egy közvélemény-kutatás alapján, ami szerint az olaszok 67 százalékának elege van az Európai Unióból – egyik vágyára is rákérdezett: tényleg széteshet az Európai Unió?

Kövér László emlékeztetett, Magyarország már volt néhány birodalom része, tehát a házelnök birodalomként beszélt az Európai Uniótól, de szerinte nincs sok félnivalónk attól, hogy szétesik az unió.

Majd gyorsan finomított: nem drukkol a szétesésnek, az európai országoknak, népeknek meg kellene próbálniuk a lehető legszélesebb együttműködést megvalósítaniuk. De ezt nem az íróasztal mögött és tengerentúli páholyokból kell intézni, hanem szuverén nemzetállamok együttműködéseként. Majd a svájci államszervezetet hozta példaként, amit jónak tart.

Kövér szerint tehát az Európai Uniónak úgy kellene működnie az államokkal a soraiban, mint Svájc a kantonjaival.

„Ez egy olyan német vezetésű Európa, amiben Németország nem vállalja fel a vezető szerepet” – ostorozta Magyarország legfontosabb gazdasági partnerét Kövér László, arra a bayeri kérdésre válaszolva, hogy Helmut Kohlt kitennék-e a Néppártból. Kövér szerint nem tennék ki Kohlt, de csak azért nem, mert Németország vezeti az uniót.

„Mi a fenének ragaszkodunk mi a néppárti tagságunkhoz?” – tette fel a kérdést Bayer Zsolt, az 5. számú fideszes párttagkönyv tulajdonosa. Kövér László azt válaszolta, hogy a Fidesz küldetéstudatból nem hagyja, hogy „kisstílű” és „súlytalan” politikusok kitegyék őket a néppártból, amit belülről szeretnének visszaterelni a szerintük a valódi kereszténydemokrácia alapjaihoz.

Kövér szerint azonban eljöhet az a pillanat, amikor ez tarthatatlanná válik, és a méltóságuk, a magyar nemzet méltósága érdekében azt kell mondani, hogy ennyi volt, elhagyják az Európai Néppártot.

Ízlelgessük: a magyar nemzet méltósága érdekében. A házelnök tehát a fideszes politikusok méltóságát egyenlővé teszi a magyar nemzet méltóságával.

Szabó Tímea kapcsán Kövér megjegyezte: „szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma kettessel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amelybe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”. Majd azt firtatta, hogy nincs-e Szabó Tímea családi és baráti körében olyan, aki jelezze, torz és méltatlan a dühkitörése.

Z

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bayer Zsolt Európai Néppárt Európai Unió Kövér László Szabó Tímea
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés